Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    USC_GTR215's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Aiken, South Carolina, United States
    Posts
    19
    +1
    1

    GTR IBR problems only 8 hours on ski.

    Stop ski in the cove to jump in and cool off. Crank it back up i see the IBR flash on my screen proceeded by a long beep. Ski had no reverse or brake and would only coast at about 5mph....Took 1hr and 30mins to make it back to dock. No idea what could of caused the problem.


  2. #2

    Join Date
    May 2012
    Location
    Upstate NY
    Posts
    111
    +1
    2
    I think in most cases the light is triggered because of a misaligned gate or I want to say possibly the steering is off. Seems like quite a few people are having the same issue but most take it back to the dealer

  3. #3
    USC_GTR215's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Aiken, South Carolina, United States
    Posts
    19
    +1
    1
    Still waiting on the dealer to call and let me pick her up...who knows.

  4. #4
    surferd15's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Fort Lauderdale, FL
    Posts
    1,142
    +1
    83
    Damn sucks man, should of tried the ibr overide to reset it. Let us know what it is.

  5. #5
    USC_GTR215's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Aiken, South Carolina, United States
    Posts
    19
    +1
    1
    Got it back from the dealer today. Said nothing was wrong with it. Accused me of hitting the brake and gas at the same time and that would of confused the computer. Also asking me if I was sure I didn't roll it. Anyways took it to the lake ran fine, then after about an hour the IBR symbol flashed on my screen after I started it back up. I then shut it off and tried it again and it never reappeared. No idea of how I can fix what is going on. Any ideas would be appreciated.

  6. #6
    My GTX does it all the time. Pull the key off wait a couple minutes (4 minutes to be precise for the ECU to shut all the way down), put it back on and go ride... I've also seen lots of complaints on the same issue, if you figure out the cause let me know!

  7. #7
    Gomer Pyle starter99's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    GA
    Posts
    642
    +1
    54
    mine done the same thing this what was wrong with mine a small rock got wedge in between where it moves same issues u having my light come on too it wouldn't go over 7 mph .Also it got stuck in forward the time before the acurator went out to much computer b.s on theses skis

  8. #8
    USC_GTR215's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Aiken, South Carolina, United States
    Posts
    19
    +1
    1
    Exactly the first time it happened to me no reverse. Would only go about 5 mph. Just kind of thought I would atleast avoid all of this stuff when I bought a new ski instead of a used. Guess I was wrong.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 3rd IBR Problem only 16hrs on the ski
    By ucf_motorcycle in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 10-11-2016, 07:22 PM
  2. FS 2012 GTI 130 w/ trailer - only 13 hours on ski
    By bruceg in forum Sea Doo 4Tec Skis
    Replies: 2
    Last Post: 07-28-2013, 08:32 PM
  3. hours on ski divided by total invested = per hour cost..haha
    By Alex13 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 11-13-2008, 11:02 AM
  4. Hours on ski ?
    By DWRAT in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 23
    Last Post: 10-27-2008, 11:29 PM
  5. my sho is fast with only 1 hour on it
    By racerrob333 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 20
    Last Post: 03-07-2008, 08:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •