Results 1 to 4 of 4

Thread: 05 GPR Help

  1. #1

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    CT
    Posts
    210

    05 GPR Help

    so have a 05 gpr i picked up and took out yesterday for the first time(dplate and chip installed, and oil pump removed). ran fine the first time out then second time out the alarm starting going off so silenced and took to shore to see if anything obvisious could be seen. held silence botton and "01" displayed. Started ski and started to beep again so i silenced and ran the ski and it ran fine till i went to idle and it shut off. could not restart.
    got home and compression is 120 in all three. checked and there is no spark. searched on Greenhulk and found that throttle cable not being all the way back in idle can cause no spark and the lower temp sensor. i cleaned the temp sensor connectors and wd40 the throttle cable and still no go. pulled the exhaust and found throttle cable to be fine. going to search for a used temp sensor but was wondering if there is anything else i should check for before putting back together?
    thanks


  2. #2
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536
    ohm the water temp sensor and the engine temp sensor the one that is on the number 1 cylinder sounds like one of them is bad.

  3. #3

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    CT
    Posts
    210
    is there a thread on how to do this and what they should read? trying to find a thread on this process.
    thanks

  4. #4
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536
    Quote Originally Posted by smitch View Post
    is there a thread on how to do this and what they should read? trying to find a thread on this process.
    thanks
    the sensor is at the bottom of the stinger pipe, Disconnect the plug at the sensor and ohm the sensor out.
    0 'C (32 'F) 24.0 - 37.1 K ohm
    100 'C (212 'F) 0.87 - 1.18 K ohm
    200 'C (392 'F) 0.104 - 0.153 K ohm

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. need HELP! 05 gpr
    By jayohentran in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 17
    Last Post: 06-23-2009, 10:03 PM
  2. 05 gpr need help!!
    By steven1300r in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 24
    Last Post: 05-31-2009, 11:10 AM
  3. Help with UMI '05+ GPR
    By gpr717 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 04-22-2008, 05:24 PM
  4. big bore gpr help
    By ssr in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 02-25-2006, 11:45 AM
  5. I'm tearing apart an '05 GPR.
    By Pistonwash in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 12-05-2005, 05:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •