Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    powervalve stuck ?

    First off I'm a newb to this sport/hobby searched around found a couple threads with similar symptoms but none that hit it exactly.

    I have an 01 gp1200r basically stock d-plate and chip. Went out last weekend to ride and it will hit 40 @ about 3/4 throttle then from there to wide open just bog. Took it back to the dock pulled the seat found #3 plug wet #1 #2 had even and similar burn color and pattern. Replaced all 3 plugs with new. Next I cycled the powervalves and the connector between the #2 and #3 cylinder is clicking trying to turn you can feel it twitching I guess would be the best description of it.

    So my question here is would it be safe to assume its just a stuck pv clean them and be good or what else could it be. I just got back from the lake have not even tore into it yet just fishing for clues. Thanks for your time


  2. #2
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536
    Quote Originally Posted by phew View Post
    First off I'm a newb to this sport/hobby searched around found a couple threads with similar symptoms but none that hit it exactly.

    I have an 01 gp1200r basically stock d-plate and chip. Went out last weekend to ride and it will hit 40 @ about 3/4 throttle then from there to wide open just bog. Took it back to the dock pulled the seat found #3 plug wet #1 #2 had even and similar burn color and pattern. Replaced all 3 plugs with new. Next I cycled the powervalves and the connector between the #2 and #3 cylinder is clicking trying to turn you can feel it twitching I guess would be the best description of it.

    So my question here is would it be safe to assume its just a stuck pv clean them and be good or what else could it be. I just got back from the lake have not even tore into it yet just fishing for clues. Thanks for your time
    remove the cables and make sure the servo motor is cycling when you turn the ski off, If it is then remove the pv covers and make sure the valve did not break or the pin slide out. If that is all fine then i would clean them.

  3. #3
    I will give that a shot this weekend. Is there anything else I should be looking for ? Or any other problems that it could be ?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. my XL800 powervalves are stuck and can not close on cleaning cycle.
    By ctheodores in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 10-07-2010, 11:21 AM
  2. Stuck Powervalve
    By rustytoy in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 09-14-2009, 11:02 AM
  3. stuck powervalve
    By himwest in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 9
    Last Post: 03-14-2009, 05:16 PM
  4. Stuck at 8,000 RPM"S. ??????????
    By 4-techscharger in forum 4-Tec Performance
    Replies: 64
    Last Post: 07-08-2007, 02:21 PM
  5. My balls got stuck!
    By Vman in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-03-2006, 07:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •