Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    2000 gp1200 starting/running issues

    i'm new to greenhulk and not sure where to post.i posted a long detailed explaination on the yamaha 2-stroke page.i would greatly appreciate any and all help.THX ! johnny p


  2. #2
    Yamaha artisan Cutlass's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Madison, WI, USA
    Posts
    2,500
    +1
    55
    Looks like you have a XR1800 Jetboat. That boat has the GPR powervalve 1200 engine so the 2 stroke section is where you wanna ask. All the GPR1200 guru chat there so you'll get more/better answers there.

  3. #3
    thx.i realized that later and posted there.got one reply but have already tried jims suggestion.hopefully i'll get more.

  4. #4
    Yamaha artisan Cutlass's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Madison, WI, USA
    Posts
    2,500
    +1
    55
    Yeah, thats a tough one. Too bad it isn't a non-power valve 1200. I'm more familiar with those. Do you have a service manual for your XR1800? that would be handy for giving you ideas of what to test and look at.

  5. #5

    2000 xr 1800 running /stalling/no spark

    finally getting back online.laptop took a dive.yes i have a manual for my boat. checked everything i can think of.starboard engine ran great so switched parts from port engine[ starter relay,cdi, kill switches[hatch.lanyard,neutral] ignition key switches and the starboard started up fine.port engine just has no spark.turns over since i ran a separate new wire from brown lead on ignition switch to the brown wire on starter relay.would a faulty water temp sensor cause me to have no spark.i replaced cat with d plate and chip.i know u can make your own exhaust chip,can u make a Water temp sensor?i also took the stator cover off today and will check tmrw,

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Another 1200TXI start/run issue
    By ProX in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-07-2014, 01:58 PM
  2. 97 gp1200 Starting electrical issues
    By Derek1 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-08-2013, 09:29 PM
  3. 2000 gp1200 Starting and running problems
    By sacryder in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 06-21-2012, 10:39 PM
  4. 2000 1200 GPR Running issues
    By Little Jimmy Cook in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 06-06-2012, 08:33 AM
  5. xrt1200 starting/running issues
    By johnny p in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 05-31-2012, 06:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •