Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    zxi 1100 wont start, just clicks, tested starter motor good.

    bought a 2000 zxi 1100.

    got a new battery, when i first tried starting it, I would only hear a click on the electrical box. (click came from the starter solenoid)

    I tried bridging the power to starter with screwdriver but the starter motor didnt move.

    I took out the starter motor and put ground and direct power and it spins.

    could it be the starter solenoid?

    is the starter motor supposed to just spin, and not retract back and forth?

    just tried spinning the motor. took a pipe wrench to the driveshaft.. it moves but not as easy as my other skis. it barely moves.. i can feel the pistons move slightly..

    cant be the engine is seized could it>? pump stuck?

    update:

    impeller was binding. i just want to know if i can grind down the blades just enough so it fits better??


  2. #2

  3. #3
    steve45's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    5,014
    +1
    285
    Remove the spark plugs and try to crank it (ground the spark plug wires). Could be the engine seized or the impeller binding in the pump housing.

  4. #4
    impeller was stuck. everything else looks good. can i sand down the blades of the impeller enough so it clears the pump housing? it just seems a bit bigger than what is supposed to.

  5. #5
    thanks Steve. yes its the impeller binding. i just want to know if i can grind down the blades just enough so it fits better?

  6. #6
    no replies? any help out there?

  7. #7
    steve45's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    5,014
    +1
    285
    The problem is caused by corrosion between the pump housing and the pump liner. You can mess with it and it will work for a while, but eventually, you'll have to replace it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 kawi zxi 1100 wont start.. help please
    By kawiguy in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-19-2015, 10:35 PM
  2. 06 RXP Wont start just clicks
    By jonthany in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 08-17-2013, 03:15 PM
  3. GP800R wont start just hear a clicking noise.
    By adz06 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 10-10-2011, 06:03 AM
  4. 96 raider 1100 wont start!!
    By 96raider1100 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 2
    Last Post: 05-24-2011, 10:43 PM
  5. 06 GTX SC won't start-just clicks
    By Folly77 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 02-25-2011, 03:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •