Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    gordon lasiter #328's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    katy, texas , United States
    Posts
    1,647
    +1
    28

    Lost compression in #3 cylinder !!! :(

    Lost compression in #3.
    It was running smooth @ 8700rpms with a twin prop.
    There was no loss of power while running.
    I did a compression check because i had oil on my plugs.
    Looks like the oil was coming from a bad O ring in the supercharger.
    Click image for larger version. 

Name:	2012-06-10 14.33.33.jpg 
Views:	118 
Size:	107.8 KB 
ID:	274180Click image for larger version. 

Name:	2012-06-10 14.33.17.jpg 
Views:	135 
Size:	107.3 KB 
ID:	274179Click image for larger version. 

Name:	2012-06-10 14.35.10.jpg 
Views:	109 
Size:	95.1 KB 
ID:	274178Click image for larger version. 

Name:	2012-06-10 14.33.02.jpg 
Views:	108 
Size:	100.0 KB 
ID:	274177Pics are attached for your enjoyment.
    My afr was in the low 11's
    Thinking it had a stuck ring and should of been using race fuel or a blend instead of chevron 91!


  2. #2
    big john's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Cocoa Beach, Florida, United States
    Posts
    3,395
    +1
    598
    the scores on the cylinder wall says different, its hurt, don't think your going to find a ring problem, brother, i'm going to guess it started to seize and scored the cylinder wall, let us know what you find out !!!!

  3. #3
    txgp1300r's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Dallas , Texas
    Posts
    3,382
    +1
    165
    looks like detonation killed it...the tiny specks look like aluminum particles from overheating. either way it looks like your milk money is gonna go toward parts....good luck

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 657 lost compression in rear cylinder. Your thoughts please.
    By vdubspeed in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 8
    Last Post: 08-08-2014, 11:00 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 01-10-2014, 06:38 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 01-09-2014, 02:28 PM
  4. lost compression in mag cylinder
    By scottr2200 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 59
    Last Post: 10-22-2007, 08:39 PM
  5. lost compression on all cylinders
    By mxl16 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 36
    Last Post: 12-03-2005, 05:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •