Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1

    XP Trouble first time out after winter.

    I need help on 00 XP. Started up good for fist time after winter. Cruzed around at half throttle for
    the first few minutes & gave it full throttle & just died like pulling the lanyard no warning or cuting out before.Started right
    up & same thing. Idles fine. Can someone please give me some things I need to check before taking to the
    dealer? Also for about the fourth time the battery was really close to dead.


    Thank you.


  2. #2
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    rectifier...replace it

  3. #3
    Battery voltage issue - for sure..

    Carbs need cleaning - possible..

  4. #4
    Could you tell me the location of the rectifier please?

  5. #5
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    Quote Originally Posted by Z28LT1 View Post
    Could you tell me the location of the rectifier please?
    its in the front gray box. its square and has a couple red and yellow wires coming out of it.

  6. #6
    Ok thank you very much... any ideas where I can buy one?

  7. #7
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    Quote Originally Posted by Z28LT1 View Post
    Ok thank you very much... any ideas where I can buy one?
    Right here!

    http://partsfinder.onlinemicrofiche....artsfinder.htm

  8. #8
    OK...One more question. Would the temp. sensor cause it to shut down like that?
    b/c the motor & exhaust pipe seem pretty hot but it would start right up. Thanks
    again for the support I just want to get back on the lake!

  9. #9
    SURFnTURF's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Australia
    Posts
    878
    +1
    11
    The rectifier on your ski is built into the mpem and cannot be changed over without replacing the mpem.

    Your problem sounds like blocked accelerator pump orifices that when you give it some gas it just dies from lack of fuel.

    The carbys have to be removed so I would suggest going through all the carbs while they are out.

    This is a fuel starvation problem not electrical.

  10. #10
    I was wondering why in the world I could not find the rectifier on the parts breakdown.

    Thanks! for the input!

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. GP 800 first time out after buying , questions
    By [email protected] in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 02-22-2012, 11:04 AM
  2. 96 xp, burns plugs black first time out
    By justmyskin in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2010, 05:24 PM
  3. 96 xp first time out since purchased problems
    By 240witSR in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 05-19-2008, 10:59 AM
  4. First day out after winter
    By mickey78 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-08-2006, 06:47 PM
  5. First time out with stage 1 05 RXP Not happy.
    By Fastcat in forum 4-Tec Performance
    Replies: 17
    Last Post: 05-10-2005, 09:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •