Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Budman's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Montana
    Posts
    341

    genesis starting problem

    I have a 2000 genesis with a starting problem. When I push the start button I just get a click sound and then nothing. If I hold the button down for a few seconds the starter will slowly start to turn and the engine starts. At first I thought it could be the battery. So I swapped batteries with the kawasaki. Same thing happened. I read some stuff on here about the solenoid going bad. Do you think this is the part I need:

    http://www.parkeryamaha.com/polarisp...noidrelay.aspx

    Thanks


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Thats the one you want. I would replace it since they are a known issue on these skis.

  3. #3
    Budman's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Montana
    Posts
    341
    Thanks, I ordered the solenoid. Hope thats it. If it turns out to be the starter has anyone tried the cheep starters on ebay?

    http://www.ebay.com/itm/NEW-Polaris-...c684d8&vxp=mtr

  4. #4
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Quote Originally Posted by Budman View Post
    Thanks, I ordered the solenoid. Hope thats it. If it turns out to be the starter has anyone tried the cheep starters on ebay?

    http://www.ebay.com/itm/NEW-Polaris-...c684d8&vxp=mtr
    Contact John Zigler and get a good quality used OEM starter.

  5. #5
    Budman's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Montana
    Posts
    341
    Yep, It was the solenoid. Put the new one on and it turned over faster than it ever has since I owned it. Thanks for the help

  6. #6
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,599
    +1
    1,276
    Quote Originally Posted by Budman View Post
    ... Put the new one on and it turned over faster than it ever has since I owned it.

    Thanks for the help

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2002 genesis i starting problem
    By tt1 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 4
    Last Post: 07-05-2009, 12:59 AM
  2. Genesis starting problems
    By prairie water in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 07-24-2008, 01:02 AM
  3. 1999 1200 genesis start stop problems
    By steelehead in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-30-2008, 07:03 PM
  4. 2001 Genesis Starting Problem
    By Number1HoustonTexansFan in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 04-30-2008, 06:54 PM
  5. 04 RXP Starting problem/question...
    By BLOWNRXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 06-01-2005, 10:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •