Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Spark Issues?

  1. #1
    beachbum0286's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Brigantine NJ
    Posts
    944
    +1
    1

    Spark Issues?

    I tried searching and couldn't find anything. It's been about 1.5years since I had my 2008 RXPX out. I went to start it and it turns over fine but does not start. It has fuel going to it but no spark. I put in new spark plugs, tried new coils, tested to make sure that it has power going to the coils. There is no corrosion on the wiring harness or the ECU. I got nothing......any suggestions?
    Thanks!


  2. #2
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    Have any error codes? did you check all the fuses?

  3. #3
    beachbum0286's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Brigantine NJ
    Posts
    944
    +1
    1
    No error codes and all fuses are good.

  4. #4
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    manual (for 06) says;
    bad plugs or
    defective ignition circuit or
    Faulty ECM

  5. #5
    beachbum0286's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Brigantine NJ
    Posts
    944
    +1
    1
    I'm leaning towards the bad ECM but I have no idea as to why it would have gone bad.

  6. #6
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Possible TPS.

  7. #7
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    with the layard in do you have a 12+ on one side of the coil wire plugs?

    The brown wires go the the ecu and are a switched ground to fire the coils.

  8. #8
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    Quote Originally Posted by beerdart View Post
    Possible TPS.
    Please explain?

  9. #9
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    If the TPS is out of range the ECU will go into drowned mode and you will get no spark.
    Quote Originally Posted by hotbird View Post
    Please explain?

  10. #10
    Boost addict hotbird's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Southern WI
    Posts
    5,503
    +1
    681
    if it is in drown mode dose it still fire the injectors?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ok, got a multimeter, would you guys help me check some NO spark issues now??
    By Old Atari Nut in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 10-16-2008, 02:24 AM
  2. 98GP1200 Spark Issue
    By AUSGP1200 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2008, 10:46 PM
  3. 98GP1200 Spark Issue
    By AUSGP1200 in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 8
    Last Post: 02-06-2008, 01:13 AM
  4. SLTX Spark Issues (After Update)
    By mccann316 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 28
    Last Post: 11-12-2007, 03:47 PM
  5. Help! 01 Virage TX Spark issue....
    By SinisterSentra91 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 19
    Last Post: 07-13-2007, 12:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •