Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    2003 GP1300R mystery wire loom plug on intake side

    I just installed my new rebuilt motor in my 2003 GP1300R and I have a plug that I can't find the other end to.

    It comes out of the loom right where the injector wires do. Every plug on the intake is accounted for. It is a 2-wire black w/green and black w /orange.

    http://i1221.photobucket.com/albums/...00wireplug.jpg


  2. #2
    Fat Man, Little Boat Region8Ultra250X's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Jersey
    Posts
    5,563
    +1
    169
    is it the YDS diagnostic plug?

  3. #3
    Not sure. All of the other plugs that don't go anywhere have caps on them. This does not.

  4. #4
    I looked it up on a wiring diagram for an 06 manual. It says it goes to an intake air ambient temperature sensor. idk if this helps but a schemetic is all I have to go by (I used the color codes of wire you gave).

  5. #5
    I'll have to see if there is a plug on the airbox it might go to

  6. #6
    I hope I can get to where ever it goes without removing the exhaust. That's a pain in the ass!

  7. #7
    Ha, I have took mine down to the throttle body twice in the past couple of weeks. I still have a bogging issue. I should have inverted fuel injectors to see if my problem followed the injector. My choices now was either a) buy a new fuel injector ($133 new) and remove stinger and throttle body again for installation or b) purchase a used ECU to see if that is causing the problem ($225). I went with option 2 cause I don't wanna pull the pipe back out. lol. I'll look at mine and see if I can tell anything and get back to you.

  8. #8

  9. #9

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    36
    +1
    2
    I had heard the 03-04 Gp's had some sort of extra sensor that went into the plastic intake, I think it was got rid of in the 05's, maybe that's it?

  10. #10
    Quote Originally Posted by GP03 View Post
    I had heard the 03-04 Gp's had some sort of extra sensor that went into the plastic intake, I think it was got rid of in the 05's, maybe that's it?
    Sounds correct because I did not have a sensor in my intake on the 06.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2003 gp1300r mystery questions/help???
    By teamarctic68 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 05-31-2012, 06:24 PM
  2. 2003 gp1300r Oil on plugs, fouling
    By dragstang86 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 05-23-2011, 07:11 PM
  3. oil coming out of charger on intake side?
    By STSPERFORMANCE in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2009, 03:25 PM
  4. Looking for starter wire? Alarm install on GP1300R
    By GP1300RnPVB in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 17
    Last Post: 09-01-2007, 05:16 PM
  5. When to change plugs on a GP1300R
    By jcorallo in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-18-2007, 12:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •