Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Joplin, Missouri, United States
    Posts
    32

    300x, Found broken cable tie under the engine.

    Just got back from riding today and found a broken cable tie under the engine, and I'm wondering if its something i have to fix. it looks like its melted off


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    LA/oc
    Posts
    3,911
    +1
    129
    Post a picture of it

  3. #3

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Joplin, Missouri, United States
    Posts
    32
    its just a black plastic cable tie that was melted loose and fell onto the bottom... i have no clue where it was originally

  4. #4
    Moderator #985 lasportsmn's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Pierre Part, Louisiana
    Posts
    4,780
    +1
    358
    it has a very limited area it could come from. It will be on the left side of your ski because that is where the heat is. They are used to secure hoses. The small ones are for the wiring. It quite possible was the one used to secure two hoses together and was loose and slid down to a point where it was melted. There is a hose in there that is close tothe exhaust and I am not home so I can not check. The plactis protector slid down or popped up and got the end melted but I can't for the life of me remember which one. It has never damaged the hose but it gets hot enough to eventually melt that plastic.
    Just check around and make sure if it is the larger sized zip tie that no hoses are close to any of the exhaust system.

  5. #5

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Joplin, Missouri, United States
    Posts
    32
    Thanks for the info! I will check before i ride next time

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I feel stupid asking this - 2011 300x wich entry is for flushing the engine
    By GDM in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 28
    Last Post: 04-27-2014, 04:13 PM
  2. Droped tool under the engine - how to get it back?
    By TheGunMan in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 05-01-2013, 07:04 PM
  3. got some water under the engine
    By wave15stx in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 06-04-2010, 11:38 PM
  4. How to get dropped parts from under the engine
    By LS2000 Cop in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 6
    Last Post: 04-28-2008, 04:10 PM
  5. engine flush mounting under the seat???
    By davidl13 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 04-29-2006, 01:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •