Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1

    08 VX Cruiser issue

    I have an 08 VX Cruiser. It currently has 90 hours on it. While riding it this passed weekend, while at full throttle, the RPMS would drop and I would loose power. She did not stall or shut off. I would then stop and give her half throttle with no problem. I then tried full throttle again and after about 20 seconds, the same thing, loss of RPM's and no power. I decided to stop riding and on the way back some times I was able to ride at full throttle and other times it would happen. Does anyone have any idea why this happened? What should I check? Thanks. Your comments are greatly appreciated.


  2. #2
    Change the spark plugs and try again.

  3. #3
    Thanks, I'll give it a try.

  4. #4
    Changed plugs and put in fresh gas. After about ten minutes of riding happened again. Would loose power, rpms drop, but she doesn't stall. Any suggestions? Seems like it happens once she gets warm.

  5. #5
    Quote Originally Posted by NickG View Post
    Changed plugs and put in fresh gas. After about ten minutes of riding happened again. Would loose power, rpms drop, but she doesn't stall. Any suggestions? Seems like it happens once she gets warm.
    Is she throwing any trouble codes???

  6. #6
    Quote Originally Posted by slingshot View Post
    Is she throwing any trouble codes???
    No codes, justed checked. This sucks.

  7. #7
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Run some fuel injection cleaner.

  8. #8
    Quote Originally Posted by wotxxxsd View Post
    Run some fuel injection cleaner.
    Thanks, I'll give it a try. Seems like it happens after it warms up.

  9. #9
    Fuel injector cleaner didnt work.
    I was told to take out the thermostat and give it a try. If that solves it, put in a new thermostat.
    The only problem is that I can't find the thermostat. Can someone please tell me where it is. 2008 VX Cruiser. Thanks

  10. #10
    Does this waverunner have a thermostat? VX 100. 2008.
    I was told that I may have an exhaust leak which may be causing the problem.
    Anyone?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FS - Parts 08 vx cruiser part out
    By tobefast in forum Yamaha 4 Stroke Skis
    Replies: 0
    Last Post: 06-29-2014, 05:04 PM
  2. '08 VX Cruiser - Observations
    By Ventureowner in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 30
    Last Post: 10-24-2011, 09:07 AM
  3. '08 VX Cruiser power loss
    By Drumdog in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 07-06-2010, 09:21 PM
  4. Maiden Voyage '08 VX Cruiser
    By Ventureowner in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-04-2008, 12:18 AM
  5. '08 VX 110 Cruiser Cover
    By Ventureowner in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 07-30-2008, 05:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •