Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: RRFPR problem

  1. #1
    krouchchocolate's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1,223
    +1
    53

    RRFPR problem

    I have the aeromotive 13109, and I am currently using the reference line to have the 1:1 ratio with boost. However, when I use the reference line, at WOT my afr just drops to 10.2 causing me to be pig rich. I started the base pressure with key in and engine off at 60 psi, and saw a 1:1 with my fuel pressure gauge and my boost pressure gauge. I went down to 55 psi, and still no change. The afr was still 10.2.


    I then took off the reference line, and dropped the pressure down to 52 psi. At WOT, my afr was around 11.2. I then called it quits since it was getting dark. What can be the problem with my regulator? Can the diaphragm be bad where I will need to rebuild it?

    My setup consists of
    ET 140R
    Bosch 48lb injectors
    Fizzle XS IC
    4" Front air intake

    Thanks!


  2. #2
    monaroman76's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Whyalla, South Australia
    Posts
    1,979
    +1
    28
    So.... What is the problem? I am not sure I see a problem?

  3. #3
    ADAMBOMB's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sunrise,Florida
    Posts
    4,723
    +1
    196
    What ECU are you running? Something fishy...

  4. #4
    krouchchocolate's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1,223
    +1
    53
    Quote Originally Posted by monaroman76 View Post
    So.... What is the problem? I am not sure I see a problem?
    What is causing the WOT afr to just dramatically drop down to 10.2 regardless of what the base pressure is.

  5. #5
    krouchchocolate's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1,223
    +1
    53
    Quote Originally Posted by ADAMBOMB View Post
    What ECU are you running? Something fishy...
    Stock ecu. I am guessing that I will have to have the rrfpr rebuilt with a new diaphragm.

  6. #6
    RXP 260 X Short Course Veteran RXP244's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Auckland, New Zealand, New Zealand
    Posts
    1,244
    +1
    104
    Has it been in the boat working properly. Is this a new addition? Seems like even if you had no RRFPR you wouldn't need it! Your rich enough at WOT.

  7. #7
    krouchchocolate's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1,223
    +1
    53
    Quote Originally Posted by RXP244 View Post
    Has it been in the boat working properly. Is this a new addition? Seems like even if you had no RRFPR you wouldn't need it! Your rich enough at WOT.
    1st time using it. I wonder why I would be rich when people with similar setups had to use a RRFPR to dial in.

  8. #8
    !!!! wave jumper !!!! 05_RXP's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Hamilton, Ontario
    Posts
    513
    what are your afrs at idle and 6000rpm?

  9. #9
    krouchchocolate's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1,223
    +1
    53
    Afr at idle is around 11, and at 6000 rpm i THINK it was around 11-11.3. Kinda forgot now. lol

  10. #10
    MSRXP's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Central MS
    Posts
    5,448
    +1
    7
    How do you have it routed? It sounds like you have the lines mixed up.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Riva rrfpr problem
    By meinstein1987 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 10-11-2016, 12:45 PM
  2. rrfpr problems on rxt 05
    By silverback2002 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 02-06-2015, 08:09 AM
  3. Problems with x charger RRFPR LC 1 install ----Help!
    By Bama in forum 4-Tec Performance
    Replies: 18
    Last Post: 06-07-2011, 04:07 PM
  4. Fuel pump and RRFPR problem
    By thomas loh in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 04-10-2011, 08:51 AM
  5. Rude, RRFPR, stock ecu problems! HELP
    By codymouse54321 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 69
    Last Post: 01-31-2009, 12:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •