Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Holter lake, montana
    Posts
    127

    Rxp troubleshooting help!

    Hey guys need some help from those that know more than me. My 2006 rxp is having some issues. I noticed the other day it would not really go above 4000 rpm and was really idling hard almost like something in the impeller. But then after gunning it it and it acting real sluggish like that it would take off and act normal for awhile only to again start running bad again. Any ideas what could cause this? I was thinking maybe the supercharger was slipping since it would run like crap then normal then back to crap... It had the metal sc washers put in about four years ago but nothing since and no other issues since we got it... Any help would be much appreciated!


  2. #2
    monaroman76's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Whyalla, South Australia
    Posts
    1,979
    +1
    28
    It is not your supercharger.

    Change your plugs. Then from there I'd be investigating coil packs or an electrical issue of some kind. Make sure your main earths are clean and making good contact.

  3. #3
    monaroman76's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Whyalla, South Australia
    Posts
    1,979
    +1
    28
    You didn't mention if the ecu is throwing any codes, so I am assuming no??

  4. #4

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Holter lake, montana
    Posts
    127
    Quote Originally Posted by monaroman76 View Post
    You didn't mention if the ecu is throwing any codes, so I am assuming no??
    No codes at all... Anything else I can try other than changing the plugs to diagnose the problem? Thanks

  5. #5

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Holter lake, montana
    Posts
    127
    Ok so I just checked again and it looks like my engine coolant was way below the min level. This pisses me off because I had it service before bringing it to the lake. Could this be causing these problems? I am assuming yes, but figured I would get a beep and code from the engine?

  6. #6
    monaroman76's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Whyalla, South Australia
    Posts
    1,979
    +1
    28
    Quote Originally Posted by Ty View Post
    Ok so I just checked again and it looks like my engine coolant was way below the min level. This pisses me off because I had it service before bringing it to the lake. Could this be causing these problems? I am assuming yes, but figured I would get a beep and code from the engine?
    Not unless it was overheating, which would cause the ecu to throw a code and go into limp mode.

  7. #7
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Change the spark plugs and run a double dose of injection cleaner.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Lost Rxp Key HELP!
    By RapidFire Inc. in forum Mudbug Nationals PWC.Life Rally
    Replies: 2
    Last Post: 06-10-2007, 01:43 PM
  2. 07 RXP !!!!need help
    By psi_2_high in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 06-09-2007, 10:57 AM
  3. RXP OPAS Help..
    By Suthrn in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 04-17-2007, 04:54 AM
  4. RXP problems... help
    By mgo7483 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-03-2006, 06:13 PM
  5. whats next for my 06 rxp? neep help!
    By beachboy66 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 06-12-2006, 08:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •