Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    2003 GTX Supercharged - Getting error code P0111

    My 2003 GTX Supercharge ski has a flashing red light and the display is flashing check engine no beeps. After pressing the set button 5 times the display shows error code P0111. The error code sheet says "P0111 - Intake manifold temp sensor faulty". When I looked for the sensor online to by one I found two sensors in the intake manifold. 1-Pressure sensor and 1- coolant temperature sensor. I'm thinking I need the coolant temperature sensor but I wanted to ask before I bought something I don't need. If someone would be so kind as to shine some light on this for me it would be most appreciated thanks.


  2. #2
    kris's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Belgium, Europe
    Posts
    8
    Check the sensor for approximately 2280 to 2736 ohms at 19 to 21C (66 to 70F).
    Check for approximately 2280 to 2736 ohms at 19 to 21C (66 to 70F) between ECM connector pins 7 and 21.
    Refer to the service manual for more details.

  3. #3

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    knoxville, tn
    Posts
    41
    I kept getting the same code, and turns out my connector had came loose just a little bit, and just wasn't making a good connection. Have you had your engine out or been doing any maintenance to it?

  4. #4
    kris's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Belgium, Europe
    Posts
    8
    Here is the picture out of the service manual:
    Click image for larger version. 

Name:	intake manifold.jpg 
Views:	168 
Size:	70.8 KB 
ID:	276689

    As you can see it is the MATS sensor that you are taking about.

    In the list for ordering the parts it is indeed the engine coolant temp sensor with this ordering number : 420222425 TEMPERATURE SENSOR

    Hope this will help you.

  5. #5
    Thanks Kris and JH6398 for the help. I had to pull my engine out of the ski two years ago and replace a piston that broke because I ran the ski with a blown head gasket. Since the rebuild it has run like new until this P0111 code. JH6398 I think you hit the nail on the head. I just pushed on the connector and it clicked like it wasn't seated. I ran a tank full of gas through it yesterday and it ran great without a problem. Thanks for the help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. WTB WTB 4 TEC Engine or core For 2003 GTX Supercharged 185 horse
    By xprider02 in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 02-22-2011, 09:03 PM
  2. 2003 gtx supercharger 4-tec slips when pulling out of water.
    By motormadness in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-10-2010, 09:16 PM
  3. 2003 GTX Supercharger
    By shooter98xpl in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 01-15-2009, 11:58 AM
  4. 2003 GTX supercharged, should I do it?
    By HiPeRcO in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 07-25-2007, 08:46 AM
  5. 2003 GTX Supercharged wear ring problems
    By Zilla57 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 07-10-2006, 12:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •