Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Kory70's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Turkiye
    Posts
    95

    Do you recommend my solition? Accelerator pump problem

    I have an accelerator pump problem, (2004 Virage CDK2)
    I have checked there is no clogged at the uper noozle nor in the hose,but there is no fuel comming from the acc. pump.

    I have ordered the item 1 week ago and it seem still in process!! May be, I will wait to 20~25 days to receive,
    The problem is when you give throttle it stops. and you start again wait 2 minutes in idle and give the throttle slowly.

    My question is ; I have found a solution by making rich (idler mixture screw 2,5 turns richer) and ,the engine gets more
    quickly accelerates now, but will it harm to the engine ?? Or do you recommend me other solutions while I am waiting my order?


  2. #2
    Kory70's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Turkiye
    Posts
    95
    Maybe I have to post in performance section!!

  3. #3
    casey67's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lemont,IL
    Posts
    2,571
    +1
    35
    Running it richer should not harm the engine. Fixing the accel pump is the best solution.
    I am pretty sure the check valve at the squirter will also need to seal when you let off the throttle-that helps the pump suck in fuel.

  4. #4
    Kory70's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Turkiye
    Posts
    95
    I think there is a clogged a the lower unit at the carb site ; the upper site works well; but I wont open it until the new part arrives,
    also I wish it can be fixed easly with wd-40

    Do you think a late start problem also cause this?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Who do you recommend to weld bung for AFR ?
    By DaveC in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 12-06-2007, 02:44 AM
  2. What Prop Do you recomend? my Rpms arent there?
    By Sosa62 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 09-23-2007, 08:19 AM
  3. Do you need to prime oil pump if ur warning beep goes off?
    By jpa1300 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 08-02-2007, 11:32 PM
  4. Ultra250 OIL...What do you recommend?
    By Mitchlguzin in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 16
    Last Post: 08-02-2007, 09:02 PM
  5. What do you recommend?
    By kenshin89 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 09-02-2005, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •