Results 1 to 8 of 8

Thread: OIL pressure

  1. #1

    Join Date
    May 2012
    Location
    Upstate NY
    Posts
    111
    +1
    2

    OIL pressure

    Hey guys,

    I'm having an issue with my '11 RXP-X where the display will read OIL, ski goes into limp mode for 1-2 seconds and then all returns to normal. It only happens when running WOT and does not happen consistently, only once and a while (once a day or so). What should I be checking?

    Thanks.


  2. #2
    mac_man_luke's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    South Australia
    Posts
    1,262
    +1
    22
    Check your oil level, could be a slight starvation at WOT.

  3. #3
    monaroman76's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Whyalla, South Australia
    Posts
    1,979
    +1
    28
    Quote Originally Posted by mac_man_luke View Post
    Check your oil level, could be a slight starvation at WOT.
    +1. I had the same problem when my oil level was a little low.

  4. #4

    Join Date
    May 2012
    Location
    Upstate NY
    Posts
    111
    +1
    2
    I will do that. 10-40 motorcycle is the correct oil for the s/c models?

  5. #5
    monaroman76's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Whyalla, South Australia
    Posts
    1,979
    +1
    28
    Quote Originally Posted by jk111 View Post
    I will do that. 10-40 motorcycle is the correct oil for the s/c models?
    Well no, the "correct" oil is what BRP recommends. However any JASO MA approved 10-40 is fine. If it needs topping up, top it up with whatever is in there. Don't go mixing oils.

  6. #6
    Autism Speaks. Its Time To Listen gOt BoOsT's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Cali
    Posts
    1,413
    +1
    51
    Quote Originally Posted by mac_man_luke View Post
    Check your oil level, could be a slight starvation at WOT.
    +2 had the same problem after i changed the oil...just top it off bro

  7. #7
    JD
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Europe
    Posts
    100
    +1
    4
    the same thing happened to me. it started when air temperature was high, so i put motul 7100 10/60W oil. hope it won't happen again and also oil level to maximum.

  8. #8

    Join Date
    May 2012
    Location
    Upstate NY
    Posts
    111
    +1
    2
    I topped mine off and it's been perfect since! Thanks a bunch

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question about oil pressure gauge tubing
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 10-10-2012, 10:24 PM
  2. Replies: 10
    Last Post: 05-31-2006, 09:50 PM
  3. Rotax Racing oil pressured clutch
    By rotax racing in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 05-02-2006, 07:07 PM
  4. Oil pressure spring?
    By Pale Rider in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 11-09-2005, 04:44 PM
  5. Torque setting for oil pressure relief valve plug???
    By CRS in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 08-27-2005, 10:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •