Results 1 to 6 of 6

Thread: 96 slt 780

  1. #1

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    williamstown NJ
    Posts
    78
    +1
    1

    96 slt 780

    having more problems with my ski.....now it is not running good...it will sputter and loose power....like it is running on 2 cylinders....it will come and go.....pulled the plugs and the center one is black....i switch the plugs and runs good for a little while.....the center plug is black again....the other thing is that it didn't have a NGK ( BPR8ES )plug but a Champion ( RN6YC )


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,593
    +1
    1,275
    Well, start by putting correct spark plugs in? That would eliminate one question.

    Have you trimmed the spark plug wire ends back about 1/4" to ensure good contact?

  3. #3

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    williamstown NJ
    Posts
    78
    +1
    1
    i have not....are u talking about the piece inside the boot?????

  4. #4
    BlueFishCrisis's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Medina, Ohio, United States
    Posts
    4,988
    +1
    140
    Yes - the plug boots screw onto the plug wires. Unscrew the boots, cut 1/4" off the leads. This will expose clean copper wire and ensure you have good electrical transfer from wire to boot to plug.

    And get the right plugs. Any auto store should have them....

  5. #5

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    williamstown NJ
    Posts
    78
    +1
    1
    thanks for the help....put the plugs in and cut the wires.......we had a blast today.....the thing ran like a top......thanks again ...i would be lost without u guys here

  6. #6
    BlueFishCrisis's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Medina, Ohio, United States
    Posts
    4,988
    +1
    140
    Good to hear you got it running well!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 SLT 780 help. Motor wont rev past 4000
    By nz253 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 32
    Last Post: 10-11-2015, 05:45 PM
  2. 96 slt 780 exhaust bolts
    By la90043 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 69
    Last Post: 04-27-2008, 09:16 PM
  3. 96 SLT 780 Crankcase
    By kabadou in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-07-2007, 11:37 AM
  4. 96 SLT 780 f/a upgrade?
    By Ibreakstuff in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 2
    Last Post: 05-16-2007, 10:27 AM
  5. 96 SLT 780 questions
    By BBCaprice in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 05-14-2007, 10:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •