Results 1 to 6 of 6

Thread: vibration issue

  1. #1
    Autism Speaks. Its Time To Listen gOt BoOsT's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Cali
    Posts
    1,413
    +1
    51

    vibration issue

    I was out riding today jumping waves, doing doughnuts and wot pulls everything was great all day until all of a sudden after a few waves i noticed a vibration when i gave it more than 1/3 throttle @ 35mph. I tried rolling on a few times, but as soon as i gave it more than 1/3 throttle it would vibrate kinda like cavitating but i was moving. I looked at the intake grate and the prop everything looks fine, nothing inside. Front motor mount looks fine also. ideas?


  2. #2
    TundraLu's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Wesley Chapel, FL. Y L Isla Del Encato PR.
    Posts
    252
    I just had this issue on one of my RXP's this past weekend and it turned out to be a bad plug.

  3. #3
    Autism Speaks. Its Time To Listen gOt BoOsT's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Cali
    Posts
    1,413
    +1
    51
    that would be awesome if its just a fouled plug...ill look into it thanks

  4. #4
    98gsxl951's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    On my ski, on the CT river
    Posts
    879
    +1
    3
    new plugs helped smooth my ski out as well. running et 137 with 4" kani, tweaked prop on 09 rxpx 10.9-11.2 afr at wot with riva 50s no rrfpr, stock fuel spinning 8060 in mid 90s 8100 in mid 80s weather. 25 hours so far so good.

  5. #5
    Autism Speaks. Its Time To Listen gOt BoOsT's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Cali
    Posts
    1,413
    +1
    51
    found the problem today when i looked with more light...i had a large thorn/sticker wedged between my impeller and wear ring. looks like it spun the prop off the shaft. whats the rubber torn piece and ring in the pic?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	prop3.jpg 
Views:	66 
Size:	49.9 KB 
ID:	278314  
    Attached Images Attached Images  

  6. #6
    Autism Speaks. Its Time To Listen gOt BoOsT's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Cali
    Posts
    1,413
    +1
    51
    looks like its the stock impeller boot thats prone to fail.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2014 Seadoo GTi vibration issue
    By leejax01 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 05-08-2015, 11:12 PM
  2. vibration issue need help!
    By IM2FAST4U in forum 4-Tec Performance
    Replies: 0
    Last Post: 07-20-2012, 10:06 AM
  3. 2008 STX-15F Vibrating Issue and more
    By stxmichael in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 07-10-2012, 12:07 PM
  4. RXP vibration issue HELP!
    By inteljd in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-19-2007, 11:24 AM
  5. 2003 1300GPR HULL ISSUES
    By RXPNJ in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-24-2005, 10:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •