Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Speedo bouncing all over the place/staying at 0

    Had the seadoo out for the weekend and had a power problem first day. Turned out just to be a bad contact and the next day it was fixed and running great. The next morning the speedo randomly stops working. Digital and analog gauges stay at 0 most of the time. Some times they just bounce all over the place randomly. The little wheel at the back turns just fine out of the water turned off... My guess and hope is that a wire has just gone loose.... What do you guys think? 2000 Seadoo RX

    Thanks


  2. #2
    most likely the transducer is bad (speed sensor)

  3. #3
    Quote Originally Posted by KYHI View Post
    most likely the transducer is bad (speed sensor)
    Where do I find one? Is it an assembly of parts or just 1 part? What am I looking at?

    Thanks

  4. #4
    your looking for the speed sensor assy - I beleive they now come with the paddle wheel..

  5. #5
    Quote Originally Posted by KYHI View Post
    most likely the transducer is bad (speed sensor)
    I dont understand how the transducer can go bad while the machine is just sitting there? Really dont wanna spend another $150 on this machine which has been nothing but a problem child since I bought it from the dealer... Aren't there wires that could have come loose anywhere? Some little problems that I could check before I spend another $150 on this thing?

    Thanks

  6. #6
    in the manual they show you the test for the speed sensor..

  7. #7
    Quote Originally Posted by KYHI View Post
    in the manual they show you the test for the speed sensor..
    my bad, will take a look.

    Thanks

  8. #8
    to paraphrase Rocky " that thing never works ". I have replaced three of those things on my '98 GSXL and they just break again. Yamahas never seem to have that problem. i don't know why theirs don't go kerfluey like the Seapoos do.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Speedo all over the place
    By Laxcrazy23 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-16-2016, 11:03 AM
  2. rxpx et137+4, afrs all over the place, loss of power.
    By 98gsxl951 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 52
    Last Post: 05-05-2014, 08:31 AM
  3. AFR's all over the place
    By JohnW in forum 4-Tec Performance
    Replies: 29
    Last Post: 08-27-2013, 11:55 AM
  4. Is anyone else's temp display all over the place?
    By bruceg in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 09-05-2012, 11:27 AM
  5. Rpm all over the place!!!!
    By causeimez in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 06-20-2011, 10:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •