Results 1 to 6 of 6

Thread: Oil Problem???

  1. #1

    Join Date
    May 2012
    Location
    Tampa, Fl
    Posts
    15
    +1
    1

    Oil Problem???

    Well i took my ski out this weekend and found it to smoke alot more then normal. I have been having some bogging issues ( with efi tuner setting ) but ski ran ok. After getting caught in a rain storm yesterday, when pulling ski onto trailer oil light started beeping. I just filled oil and gas up before going out. I usually get 2-2.5 tanks of gas before adding oil. What do you think i should start with first?


  2. #2
    Resident Coffee Addict Oshawapilot's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Courtice, Ontario
    Posts
    438
    +1
    3
    It would be helpful to know what model ski we're talking about - please fill in your signature.

    As for the low oil level beeper - did you look at the tank and make sure it's actually low, and the issue isn't electrical or sensor related? How long did you ride after filling up? Unless you rode for a LOT of hours in order to consume a full tank of oil the machine would have been blubbering and barely able to run given how much oil it would be getting fed.

  3. #3

    Join Date
    May 2012
    Location
    Tampa, Fl
    Posts
    15
    +1
    1
    Sorry it is 2006 gp 1300r with ff, intake, dplate and efi controller. Yes the tank is low and went through a full tank of gas, 1 bar on fuel guage left. After idleing for a little bit when flushing, i pulled plugs and soaked w oil.

  4. #4

    Join Date
    May 2012
    Location
    Tampa, Fl
    Posts
    15
    +1
    1
    New to forums , Where exactly do you find the singature at?

  5. #5
    Yamaha artisan Cutlass's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Madison, WI, USA
    Posts
    2,500
    +1
    55
    top of the screen, click settings...then scroll down and look for edit signature on the left side of the screen

  6. #6
    A child of five would understand this. Go get one. pierowman's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    280
    +1
    7
    Is there any oil in the bottom of the hull?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 SLT700 oil problem
    By popwally in forum Polaris Projects
    Replies: 3
    Last Post: 09-10-2007, 11:28 AM
  2. Fuel/oil Problems
    By xxxshowdownxxx in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 08-18-2007, 10:14 AM
  3. oil problem
    By hendy in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 3
    Last Post: 07-06-2007, 05:18 AM
  4. Oil Problem
    By aussi 250x in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 05-25-2007, 09:49 PM
  5. Genesis FFI Oil Problem- Please help
    By jmason2088 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 11-08-2006, 01:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •