Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    topeka,ks
    Posts
    3,332

    need help with pump

    im gonna take off the ride plate an inspect the pump wonder what i need 2 do with takeing as lil parts as i have 2 ,

    any blueprint/explodes would be helpfull ,

    an what should i look 4 ? stuff like bent stators fins an drive shaft play ?
    Last edited by Bone1050; 01-31-2007 at 01:38 PM.


  2. #2
    800AMSOIL4U's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Morgan Hill, CA
    Posts
    5,024
    +1
    132
    Check the bearings to make sure they turn smoothly. Also check to see that the impellar is not burnt on the edges or has any nicks on the leading or trailing edge. Make sure there is no water in the bearings also.
    Last edited by 800AMSOIL4U; 01-31-2007 at 01:40 PM.

  3. #3
    BigDaddyPT's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    465
    What's wrong with your pump to motivate you to do that? It would probably be easier to just take off the pump itself...that way you can inspect it a lot easier on a workbench or whatnot.

  4. #4
    Water Bum Rodneyae's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Roanoke, Va
    Posts
    3,083
    You do not need to take ride plate off to remove pump. Just remove the four nuts, undo any cables, remove coolant hose inside of ski(lower rear of the ski, coolant intake hose). Then pull!!! The first time I took mine off I had to use a rubber hammer. Also be carefull with the drive shaft and the hull seal, the splines could damage the seal if you are not carefull. You will also probley want to get a set of driveshaft bumpers. You will probley find that they have disappered. As a side note the ride plate is a PITA the first time it is removed. I had to drill 4 screw heads off to get mine off.

    R

  5. #5

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    topeka,ks
    Posts
    3,332
    mmm i go 48 mph when i should go 55-more , hope there is a bent stator or something really simple thats restrictin flow or efficeny

  6. #6
    BigDaddyPT's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    465
    were you doing 55 before and all of a sudden it's slowing down? Maybe the wrong impeller for the set up you have?

  7. #7

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    topeka,ks
    Posts
    3,332
    no i just bought the ski not knowing what it could do out of the box .

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Needing Help with Pump Rebuild for 06 RXP
    By frogurt in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 04-05-2014, 02:35 PM
  2. i need help with a pump seal
    By Bone1050 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 0
    Last Post: 08-19-2008, 06:35 PM
  3. need help with jet pump
    By grifter in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 06-12-2007, 12:10 AM
  4. Need help with how to pull pump and clean
    By Coleybear in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 28
    Last Post: 05-24-2007, 06:09 PM
  5. Need help with pump issue
    By Flyer in forum 4-Tec Performance
    Replies: 17
    Last Post: 05-23-2006, 05:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •