Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Oil INSIDE rave valve bellows

    Is this a problem? Probably around 30 hours since last cleaned, run Quicksilver oil. Ski is down a few hundred rpms, and would randomly drop a few hundred more at WOT.

    Already cleaned fuel filter, Pulled carbs and cleaned small filters in carbs.


  2. #2
    Your using quicksilver and that might be the cause of the random rpm lose.. It does not burn clean or complete and gums things up pretty quick..

    The high temp and humidity is most likely the cause for the rpm drop..

  3. #3
    If i knew,...I wouldn't ask sea-one's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dallas/Waxahachie
    Posts
    2,340
    +1
    109
    Quote Originally Posted by KYHI View Post
    Your using quicksilver and that might be the cause of the random rpm lose.. It does not burn clean or complete and gums things up pretty quick..

    The high temp and humidity is most likely the cause for the rpm drop..
    absolutely plus 1
    also did you replace the "O'' rings on the RAVE stems? if not, do so

  4. #4
    surferd15's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Fort Lauderdale, FL
    Posts
    1,142
    +1
    83
    I ran quicksilver once..when I was in a bine. Never again. Raves got so gummed up with only a few hours.

  5. #5
    Im going to switch to Amsoil interceptor after this tank is low. I know quicksilver isnt the best. I took the raves completely apart, none of the O rings are in bad shape or brittle.. I cleaned everything and ill check them in a few hours.

  6. #6
    surferd15's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Fort Lauderdale, FL
    Posts
    1,142
    +1
    83
    When switching quicksilver to amsoil you must purge the old quiksilver out. It does not mix with oem or amsoil oil. Replace the oil filter too.

  7. #7
    ou812's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Riverside,ca
    Posts
    6,210
    +1
    198
    Are you running premix or stock injection?

  8. #8
    Stock injection.


    Problem is fixed, im assuming it was possibly the front carb filter causing a restriction at high rpms

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. RAVE valves oil soaked? Is this normal?
    By CAVPILOT in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 08-25-2014, 07:36 PM
  2. Carbed Rave Power Valve Bellows Spring Kit
    By miltown steve in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 10-24-2013, 05:27 PM
  3. oil coming out of my rave valves
    By kahlescbc in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-07-2010, 08:22 PM
  4. Oil Injector check Valves
    By Redcrownline in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 07-13-2006, 03:17 AM
  5. Torque setting for oil pressure relief valve plug???
    By CRS in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 08-27-2005, 10:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •