Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33
  1. #1

    Join Date
    May 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    43
    +1
    1

    Fresh rebuild, Oil pressure problems

    Idle (cold) pressure is 65 psi, when engine gets warm idle is 10-15 psi which is to low hower pressure increses with RPMīs and at about 4K cluster says OIL and ski goes into limp mode, no fault codes. Oil pressure i at 35 psi when engine cuts out, i should be around 35 psi at 4000-7500 rpm. Anybody knows at what pressure the oil switch sends the alarm? Another thing, if the oilpressure regulator bolt is looser then the 12NM it should be can that be the reason for the low pressure at idle?


  2. #2
    What year and model ski? What was rebuilt, and why? Where are you measuring oil pressure? Were the pumps rebuilt too? Replacement housings?

  3. #3

    Join Date
    May 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    43
    +1
    1
    04 RXP, Spun a rodbearing. Everything except the cases are new, pistons, rods, crank, both pumps and so on. Measuring from the cylinder head.

  4. #4
    Is the head new also?

  5. #5

    Join Date
    May 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    43
    +1
    1
    Yup, Ferrea valves and riva valvetrain, new valvesteam seals etc

  6. #6

    Join Date
    May 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    43
    +1
    1
    Changed both oil sensors, same problem. OIL warning comes up when engine gets warmer, seems itīs low oil pressure. Any thoughts on why?

  7. #7
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Did you replace/retorque the oil pressure regulator.

  8. #8

    Join Date
    May 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    43
    +1
    1
    Yup itīs new, however itīs possible i it is not torqued to 12NM. If itīs not torqued high enough think that could be the problem?

  9. #9
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Yes
    Quote Originally Posted by Zelmo View Post
    Yup itīs new, however itīs possible i it is not torqued to 12NM. If itīs not torqued high enough think that could be the problem?

  10. #10

    Join Date
    May 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    43
    +1
    1
    Damn it, knew i should have gotten a mini torque wrench. Guess i just tourqe it a little at a time and se if the pressure changes, just hope i can get my hand under there

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. RXP oil pressure problem
    By Coasty in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 09-07-2011, 03:39 PM
  2. Oil Pressure problem FX140
    By n888tx in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 11-09-2009, 07:52 PM
  3. 06 RXT oil pressure problem
    By 01xdime in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-10-2009, 01:12 PM
  4. oil pressure problem
    By 5Bulldogs in forum Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-26-2008, 10:20 PM
  5. NEED HELP! with oil pressure problem!...
    By Pale Rider in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 55
    Last Post: 11-21-2006, 05:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •