Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ValBugi's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    GTA, Canada
    Posts
    235
    +1
    16

    2001 Virage TXi has sprung a leak!

    Was riding a few days ago at slow speeds when I took a turn it sounded like I hit something in the rear of the ski, but looking around the water was at least 3-4 feet deep and couldn't see what I hit. Checked a few times in engine bay and no water there.

    After an hour of riding I had another look and was about half full!! Took it out right away, emptied the water and inspected the hull. Lots of nicks and scratches which have been there since I've owned it (about 23hrs/1.5 months) but could not see any visible signs of a crack or anything to cause a leak. Dropped it back in the water and just sitting there at the dock I could see bubbles right behind the engine under the shaft coming straight up from the hull and leaking very badly. Just being there without the engine running within minutes it was 3-4 inches of water in the hull.

    I'm no pro but I can't see a crack from inside the hull or outside. No water is leaking out, just into the hull.

    Any suggestions?


  2. #2
    fixer's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Mass
    Posts
    488
    +1
    19
    sounds like the hose for the speedometer fell off, or whatever you hit may have broken off the whole fitting. look for a clear plastic tube in the bilge, there should be 2, one for the battery vent & one that goes from the MFD to a fitting under the driveshaft. I'll bet that one is your leak.

  3. #3
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,709
    +1
    1,324
    Check your through hull seal as well for the drive shaft.

  4. #4
    ValBugi's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    GTA, Canada
    Posts
    235
    +1
    16
    Thanks for the help guys. Shaft seal was the culprit, quick fix thankfully.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2001 Virage TXi leaking oil out the back
    By macdoo in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 06-22-2013, 12:53 PM
  2. Virage TXi has strong vibration just above idle
    By K447 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 09-19-2008, 12:07 AM
  3. 2001 Virage TXI Fuel Problem, I THINK???
    By axman19 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 07-05-2008, 08:57 PM
  4. 2001 virage txi in limp mode
    By andrewplease in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-12-2007, 07:00 PM
  5. 2001 VIRAGE TXI- running lean
    By SMOKEWAGON in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 07-05-2007, 08:18 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •