Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Old School Never Dies! codemanrose's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Minnesota
    Posts
    819

    1100 no spark or gas

    Just finished the 1100 blaster to find out the third cylinder is not getting a spark or gas. Never seen the same cylinder have two different issues. Does anyone have any ideas??? Or where to start looking?


  2. #2
    Yamaha artisan Cutlass's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Madison, WI, USA
    Posts
    2,500
    +1
    55
    You have to treat them as 2 separate problems. The fuel issue is probably carb related. So dig into that carb and see if you can find something.

  3. #3
    Old School Never Dies! codemanrose's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Minnesota
    Posts
    819
    Yea, gonna have to pull them. Might as well cut back the third wire too and try that before I try different electronics.

  4. #4
    Old School Never Dies! codemanrose's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Minnesota
    Posts
    819
    Still can't get a spark out of the third plug. Snipped it back about an inch, put boot back on...nothing. Check solenoids to make sure there was no corrosion, that checks out. Weird because I can still put on the tiny tack around the third wire and turn it over and it is ready to detect rpms once I hit the start button, so it is finding a current. Just stumped.

  5. #5
    Yamaha artisan Cutlass's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Madison, WI, USA
    Posts
    2,500
    +1
    55
    ohm out the stator. Maybe the pulsar coil for #3 is out of spec

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. No spark or gas on Virage TXI 1200 2002
    By Prphz3 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-03-2011, 10:20 AM
  2. No spark or gas on Virage TXI 1200 2002
    By Prphz3 in forum Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-02-2011, 10:03 PM
  3. No Spark or To Lean?
    By Texan78 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 15
    Last Post: 06-22-2010, 06:07 PM
  4. 98 gtx ltd no spark or fuel
    By fit4lyph in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 07-28-2009, 10:10 AM
  5. 1996 waveraider 1100 no motor or electronics
    By MILLER PHASE 3 1050 in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 2
    Last Post: 08-06-2008, 01:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •