Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 56
  1. #1
    kimi's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Lithuania, Europe
    Posts
    268
    +1
    9

    Rxp broken engine after rebuild wtf?

    Guys I not understand, my engine has broken second time in this season, WTF? Here are some pictures? I have no ideas. Is it seadoo RXP 2006 yers. Thanks
    Click image for larger version. 

Name:	201208141648.jpg 
Views:	269 
Size:	92.7 KB 
ID:	280442Click image for larger version. 

Name:	201208141649.jpg 
Views:	318 
Size:	91.1 KB 
ID:	280443Click image for larger version. 

Name:	201208141650.jpg 
Views:	196 
Size:	81.2 KB 
ID:	280444Click image for larger version. 

Name:	201208141653.jpg 
Views:	244 
Size:	109.7 KB 
ID:	280445Click image for larger version. 

Name:	201208141654.jpg 
Views:	266 
Size:	113.8 KB 
ID:	280446


  2. #2
    kimi's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Lithuania, Europe
    Posts
    268
    +1
    9
    I use the semi sintetic seadoo oil, maybe it is my mistake?



    Attachment 280447Attachment 280448Attachment 280449

  3. #3
    formerly Gold06RXP Turbo Nick's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    2,095
    +1
    97
    Looks like that bitch detoed to death!! Could be lean, air charge to hot, bad gas, weak fuel pump. i also see you have those crappy Riva (delphi) injectors. Those are known to lock up at higher fuel pressures!! Oil is definatly not the problem

  4. #4
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    What were wot afr's?

  5. #5
    Autism Speaks. Its Time To Listen gOt BoOsT's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Cali
    Posts
    1,413
    +1
    51
    thats the right oil. the oil would only effect the s/c clutches and cause them to slip, not destroy your engine. who built it? are they reputable? did you get your first set of busted parts back? thats some major damage and i would suspect the parts put in during rebuild were not in pristine condition. gL

  6. #6
    kimi's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Lithuania, Europe
    Posts
    268
    +1
    9
    Look in my pistons, maybe is not enough oil preasure in oil squirters?

  7. #7
    kimi's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Lithuania, Europe
    Posts
    268
    +1
    9
    Quote Originally Posted by troyheb View Post
    What were wot afr's?
    idle 12,3 midd 13,2 wot 11,5-12

  8. #8
    formerly Gold06RXP Turbo Nick's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    2,095
    +1
    97
    No those are melted!! You melted the area around the exhaust valve relief and then the molten aluminum smears up and down the piston skirt like butter on bread then solidifies!! What did your plugs look like? Melted or damaged electrodes?

  9. #9
    Banned User
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Aussie Land
    Posts
    804
    +1
    21
    What fuel you using?
    And what AFR are you at?

  10. #10
    kimi's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Lithuania, Europe
    Posts
    268
    +1
    9
    Quote Originally Posted by GOLD06RXP View Post
    No those are melted!! You melted the area around the exhaust valve relief and then the molten aluminum smears up and down the piston skirt like butter on bread then solidifies!! What did your plugs look like? Melted or damaged electrodes?
    My plugs look like normaly, today I dont have pictures

Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. rxp wont start after rebuild
    By oneshirthero in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 08-20-2013, 10:17 PM
  2. Rxp 2004 engine warning light after rebuild
    By yoghurtshotgun in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 11-12-2012, 10:44 AM
  3. Rebuilding sho engines after water sat in the oil over the winter.... Help!
    By jimmyducati in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 07-31-2012, 06:40 PM
  4. 2004 rxp 10 hours after rebuild 7700rpm and 70mph on speedo
    By jtrudel90 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 08-15-2011, 04:41 PM
  5. 2003 gp1300r engine trouble after rebuild
    By wrennie in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 17
    Last Post: 11-02-2009, 09:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •