Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    mode's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    dubai
    Posts
    26

    enigne hard to spin.....need help

    Hi guys i have rxpx 11'
    before one month i playing with it and after i finish i take it out of the water and flush it out and inside and flush the engine and rive it to flush the exhaust and spraying with WD40 all the the engine and the butterfly so far everything good and i start the engine for last time . after that i traveled to do some work i back before tow days i try to start the engine its slowly spinning i think maybe from the battery i install a new one but same thing the engine spin very slowly .
    every thing lift it was good i dont know whats happened to my ski some one told me that is the crank shaft you need to rebuild the engine


    please heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp me


  2. #2
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Pull the spark plugs, and see if it spins over normal

  3. #3
    ADAMBOMB's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sunrise,Florida
    Posts
    4,723
    +1
    196
    Judging by your avatar, Pull the dip stick to the oil and see if it looks like a milk shake...

  4. #4

    Join Date
    May 2012
    Location
    Northern MN
    Posts
    85
    How did you flush the engine? I would check the oil and pull the spark plugs. You may have water in your engine, or it could just be a weak battery/starter

  5. #5

    enigne hard to spin.....need help

    Check our inter cooler for leaks

  6. #6
    Banned User
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Aussie Land
    Posts
    804
    +1
    21
    Check your intercooler +1

  7. #7
    mode's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    dubai
    Posts
    26
    hey guys.
    - i bulled the spark plug out still hard to spin.
    - the oil is clean dark brown color .
    - the battery brand new i test it before install.
    - the entercooler good no leaking
    - i check the engine for water and its clean.
    about how i flash the engine i connect the flush hose and turn on the ski and turn on the water for 20s and i check the water that coming from exhaust until the water come good taste i turn of the water and rive the ski to bull the water out thats it.

  8. #8
    Kiwi spanner handler
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Christchurch NewZealand
    Posts
    579
    +1
    13
    had the jetunit out recently as a loose prop can cause engine damage making it tight to turn. does it start or cranks to slow?

  9. #9

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Uk
    Posts
    251

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by mode View Post
    hey guys.
    - i bulled the spark plug out still hard to spin.
    - the oil is clean dark brown color .
    - the battery brand new i test it before install.
    - the entercooler good no leaking
    - i check the engine for water and its clean.
    about how i flash the engine i connect the flush hose and turn on the ski and turn on the water for 20s and i check the water that coming from exhaust until the water come good taste i turn of the water and rive the ski to bull the water out thats it.
    Starter Solinoid gone bad maybee..

  10. #10
    mode's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    dubai
    Posts
    26
    it is crank to slow like a wake battery . And i will check the jet unit .
    some one told me maybe from the starter this is the last step i will do it and update you soon
    thanks guys

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ripping CD to ISO, Need help
    By NCHeel in forum Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 01-01-2010, 04:37 PM
  2. What to do need help
    By djexcitingsounds in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 05-25-2009, 01:21 AM
  3. New to skis need help.
    By CalledFollower in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 07-26-2008, 11:08 PM
  4. New to Forum-Need help with 07 GTX
    By Live Fast in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 10-17-2007, 06:39 PM
  5. new to polaris need help please
    By pepp101 in forum Polaris Projects
    Replies: 22
    Last Post: 07-30-2007, 02:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •