Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1

    What caused this?

    Ski has 270 hours on it. Oil injection failure? Ring problem? Click image for larger version. 

Name:	ImageUploadedByTapatalk1346035484.960226.jpg 
Views:	206 
Size:	82.2 KB 
ID:	281462


  2. #2
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    What kind of ski?
    What year?

  3. #3
    If i knew,...I wouldn't ask sea-one's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dallas/Waxahachie
    Posts
    2,340
    +1
    109
    a multitude of things cause that, Is the ski carb'd or di?

  4. #4
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Either way I would be running premix.
    You never know if that oil pump is going to crap out or a oil line come loose.

  5. #5
    funny thing about that piston is there is no damage to the rings or piston dome from what can be seen in the picture..

    So my guess other then excessive cylinder wear - would be water injestion

    If it injested something from the bottom end it would be more on top of the piston and a seizure would have melted a piston and smeared the rings..

  6. #6
    Wrench's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Lawrence, Kansas, United States
    Posts
    147
    water ingestion. what is the ski?

  7. #7

    What caused this?

    Sorry it took so long, its a 2000 seadoo rx. The ski did have a exhaust leak at the manifold which was putting water right in the air box.

  8. #8
    roundtopjeff's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Clarkston Michigan
    Posts
    64
    +1
    1
    It looks like lack of oil to me...had the same look on a Polaris MSX 160 piston.

  9. #9
    270 hrs is pretty good!

  10. #10

    What caused this?

    Had 120/122 compression

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Any idea what caused this?Rod through block picture.
    By boataddict in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 07-04-2008, 12:58 PM
  2. what causes this to happen??
    By Full_Throttle in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 19
    Last Post: 03-11-2008, 08:55 AM
  3. what causes this to happen????
    By Full_Throttle in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 22
    Last Post: 02-05-2008, 01:36 AM
  4. ? What caused this damage
    By thrasher63 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-21-2007, 04:27 PM
  5. Whats causing this?
    By porksword in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 08-13-2006, 01:42 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •