Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Colorado
    Posts
    79
    +1
    3

    GTX SC can't pull me up on wakeboard?

    Hi all... I bought an 04 GTX SC and Sunday tried to get up on my wakeboard behind it. All it did was plow me through the water, then shoot forward when I let go. Can this thing not develop the power until it's moving first? Am I expecting too much low end torque from this motor? The driver told me he was on full throttle...

    I'm a big guy, 240 lbs on a 140 CM Wakeboard...

    Nate


  2. #2
    shui's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    292
    +1
    2
    either get a ski pylon for the ski which might help (pulls up abit more than flat level)
    and it might be the wakeboard size...

    140-144cm for riders from about 180 to 250 pounds.

    that being said, 144cm will do better than a 140 cm one for a 240-250pound person...

    also, the way the turbine works is it needs to create pressure before going anywhere.

    so check the wear ring and impeller, if they are worn, you wont have much torque.

    that being said, its as much as i can help without any further information.

    hope i helped.

  3. #3

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Montgomery, AL
    Posts
    257
    +1
    1
    sounds like a bad wear ring, look into the pump tunnel under the ski with a flash light and see if the prop is dinged up or if it has groves in the plastic wear ring that the prop turns inside of.

  4. #4

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Colorado
    Posts
    79
    +1
    3
    thanks guys, I'll check the wear ring tonight. so, is it safe to say if the wear ring has any grooves at all, it should be replaced?

    Nate

  5. #5
    lextoy's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brigantine, NJ
    Posts
    1,883
    +1
    14
    wear ring can be flipped around once so smooth side is over the impeller
    if impeller is dinged up it would be worth replacing.
    also, is it a plastic pump or an aluminum pump ???
    platic will warp under heavy load, and wear out your wear ring prematurely...

  6. #6
    wotxxxsd's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Orlando
    Posts
    3,928
    +1
    472
    Does it have the updated supercharger washers?
    If it had ceramic and they have broken your not creating boost.
    I hope they have been changed or you could have a big problems.

  7. #7
    04gtxsc's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kansas
    Posts
    3,090
    +1
    197
    Sounds simple but when not trying to pull someone how does it run? If it runs good and jumps out of the hole the wear ring and all is probably ok.

  8. #8

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Colorado
    Posts
    79
    +1
    3
    I looked at the wear ring and it has a couple of very small grooves, but nothing like when I ruined one with some rocks on my other ski.
    Supercharger was rebuilt before it blew up.
    Ski runs very well, and in fact, when I let go of the rope, it shoots across the water like expected.
    Not sure what kind of pump I have, how do I tell? It's stock.

    Hmmm...

    Nate

  9. #9
    04gtxsc's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kansas
    Posts
    3,090
    +1
    197
    How fast does it run and what rpms are you turning? I have pulled skiers behind mine with no problem. Small grroves are not going to cause the problem. Heck I ran some big rocks through mine by accident of course two weeks ago and it has gouges in the wear ring and I bet it would still pull a skier. Just waint till winter to replace th eprop and wear ring.

  10. #10
    rangermtb5's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    North Jersey
    Posts
    4,473
    +1
    58
    I pull skiers up with my 155hp GTI - something is wrong there....

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Yamaha YDS 1.33 - Can anyone hook me up with a copy ?
    By Monkey_Relish in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 08-31-2015, 03:09 PM
  2. FS - Parts 2003 gtx sc ecu with 100 ish hrs on it
    By two2curupt in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 02-16-2012, 12:39 AM
  3. 04 GTX SC can't go pass 40mph
    By guduf4u in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 07-08-2008, 08:56 PM
  4. can anyone hook me up?
    By LANCE in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-09-2007, 04:43 PM
  5. Replies: 11
    Last Post: 11-04-2006, 03:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •