Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    JEDDAH
    Posts
    213

    Lightbulb Solas impeller & wear ring

    One of my friends installed a Solas impeller in his rxp 05

    with a stock wear ring . After three hours only , we found

    the Solas impeller was very very slight borcken from the

    edge of the four blades and the wear ring is slightly damaged

    Note : do I need to install the Neoprene Seal & Impeller Cover

    both of them were installed with a Solas Impeller ?

    Please I need your help,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    Best Regards


  2. #2

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    rome ga
    Posts
    938
    +1
    20
    Haven't heard of broken 4 blades. Do you have picture you can post.

  3. #3

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    JEDDAH
    Posts
    213
    Quote Originally Posted by rxpstan View Post
    Haven't heard of broken 4 blades. Do you have picture you can post.
    what I mean by brocken the 4 blades they are very very small

    parts are brocken from ( edge only ) of each blade from the Solas

    impeller not all parts of the Impeller , Please what about Q :

    Q : Do I need to install the Neoprene Seal & Impeller Cover

    both of them were installed with a Solas Impeller ?

    waiting 4 reply thanx,,,,,,,,,,,,,,,

  4. #4
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    The neoprene seal is the pump seal. Im sure its fine. You probably just sucked some trash up in the pump. Maybe the pump bearings are bad allowing the shaft to deflect causing the impeller to rub on the wear ring.

  5. #5

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    JEDDAH
    Posts
    213
    Quote Originally Posted by Green Hulk View Post
    The neoprene seal is the pump seal. Im sure its fine. You probably just sucked some trash up in the pump. Maybe the pump bearings are bad allowing the shaft to deflect causing the impeller to rub on the wear ring.
    Green Hulk , your user name is Green , and I must give u

    a red rose really i have just check that and it was the bearing

    woooooooooooooooooooooooooow ,, I always get

    the right ansewr when I ever ask

    100000000000000000 times thanx to u

  6. #6
    BIG BOOST stickem's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    florida
    Posts
    1,185

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need some help! Impeller touching wear ring
    By awague2 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 6
    Last Post: 06-02-2008, 04:20 PM
  2. Wanted! ultra 150 impeller housing/ wear ring
    By BigBoyToise in forum Kawasaki Classifieds
    Replies: 1
    Last Post: 05-12-2008, 08:51 AM
  3. Impeller Shaft, wear ring condition
    By PropOrJet in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-14-2007, 01:23 PM
  4. New Impeller & Ss Wear Ring
    By LAB69 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 03-06-2007, 04:25 PM
  5. Solas prop & steel wear ring kicks ass
    By nitro rxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 06-29-2005, 11:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •