Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1

    Waverunner with only 2 types of speed

    Waverunner 2001 1200, has 110 hours now, for the last 5 hours ive had a weird problem with it, starts fine, doesnt shut of, all that is great but when i hit full throttle it takes from 5 to 10 seconds till it really speeds up, all ive done to try to fix it is new spark plugs but didnt change a thing, once it gets speed all feels good and gets the same speed then before

    has anyone had this problem or knows how to fix it?

    Made a short video:


    Thank you in advance for your help


  2. #2
    help anyone???

  3. #3
    caliburn's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sister lakes Mich
    Posts
    531
    +1
    12
    does not shut off, like with the stop button is broke or what? check fuel filters or just replace them, clean your valves there probobly needing it, do you have any exhaust leaks like water in the hull? in the end probobly a carb issue

  4. #4
    Lean Runaway?

  5. #5
    silvercrxsir's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    ocala,fl
    Posts
    334
    +1
    8
    I think when he means it doesn't shut off he is saying it doesnt stall or die on him.Can u verify that the accelerator pump on the carbs is working properly

  6. #6
    Quote Originally Posted by caliburn View Post
    does not shut off, like with the stop button is broke or what? check fuel filters or just replace them, clean your valves there probobly needing it, do you have any exhaust leaks like water in the hull? in the end probobly a carb issue
    sorry i said it wrong, it does turn of when i hit the off button, i just mean it wont turn off by it self, i really havnt messed with this ski so iŽll search for the filters then cuz i have no idea where they are (than for the advise) no water in the hull (i mean its not dry dry in there but normal as always) when i open the caps on the back not a drop came out

  7. #7
    Quote Originally Posted by silvercrxsir View Post
    I think when he means it doesn't shut off he is saying it doesnt stall or die on him.Can u verify that the accelerator pump on the carbs is working properly
    exacly thats what i mean thank you, how can i verify that? sorry im kinda new to fixing this thing, ive basically only droven this thing lol

    thank you for your help

  8. #8
    caliburn's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sister lakes Mich
    Posts
    531
    +1
    12
    you need a manual for one, and to learn all the dos and donts from basic things as well, you need to get familure with it, when you need help we are here

  9. #9
    silvercrxsir's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    ocala,fl
    Posts
    334
    +1
    8
    I'm not familiar with the way the carbs are set up on the 1200 or how many accelerator pumps it has or how many cylinders it feeds,but The accelerator pump is mounted on top of the carbs its a little square with a lever which is used to pump gas whenever the throttle is applied,a way to verify it is working is if you pump.the throttle and look into the carbs you should see it squirt gas into the carbs,

  10. +1 by:


  11. #10
    caliburn's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sister lakes Mich
    Posts
    531
    +1
    12
    I have an 01 as well but mine is a Powervalve dont know if his is, but its a 3 banger barried underneath the exhaust and is a Bitch to get to let alone see. the exaust will have to come out to be able to get to the carbs and they are very intimidating to look at.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FS X charger with only 25 hours of use
    By jbombino in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 12
    Last Post: 09-28-2011, 04:00 PM
  2. FS 2008 GP1300R 2 Seat Waverunner with lots of Mods and Factory Warranty
    By Yimihemi1200 in forum Yamaha 2 Stroke Skis
    Replies: 3
    Last Post: 09-26-2011, 08:18 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 03-25-2011, 06:11 AM
  4. Replies: 5
    Last Post: 07-05-2010, 03:44 PM
  5. What kind of speeds should I see with this setup?
    By KeithKman in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-18-2008, 03:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •