Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Paradise rider aruba yamaha's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Aruba
    Posts
    305
    +1
    2

    96 xp keeps shutting off after starting.

    I got an real weird problem with my 1996 sea doo xp. A couple of days ago it started right up. Yesterday I went out and it didn't start. It turns over but doesn't start. Later it started right up and I rode with it the whole afternoon. When I reached my house it didn't want to start again. This morning I tried to start it and it starts right up but after 3 or 4 seconds it turns of by itself It shuts down like something is pressing the off switch. Even if you give throttle it dies. After a couple of tries it wouldn't start at all again. I assume its a electricial problem but what??? I've replaced the coil a couple of weeks ago and I made a new ground cable to the rear ignition box. I checked the spark and no problem there either.
    Last edited by aruba yamaha; 09-04-2012 at 08:15 AM.


  2. #2
    Had an identical issue on my GSX, check all wiring and connections! some time water gets to them and causing an issue.

  3. #3
    Paradise rider aruba yamaha's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Aruba
    Posts
    305
    +1
    2
    Quote Originally Posted by oodaeSGuy View Post
    Had an identical issue on my GSX, check all wiring and connections! some time water gets to them and causing an issue.
    Just in case, do they sell the whole wiring harnas? I can't to seem to find it. I'm planning to go to the U.S. in November so I can buy it then. I checked on rivaracing in the oem parts finder but can't see the whole harnas. just the conectors

  4. #4

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    panama city beach 'fl
    Posts
    1,846
    +1
    9
    make sure you run resistor plugs

  5. #5
    Paradise rider aruba yamaha's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Aruba
    Posts
    305
    +1
    2
    Quote Originally Posted by chip View Post
    make sure you run resistor plugs
    Yes. I run BR8ES, sometimes a little hotter BR7ES.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 XP revs up WOT on start-up
    By mcrowe in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 4
    Last Post: 06-28-2010, 07:13 PM
  2. 2004 msx 110 shuts off after 2 minutes
    By gvnitup in forum MSX/Matrix
    Replies: 1
    Last Post: 05-15-2010, 02:59 PM
  3. ski just shut off after wave jump
    By jetdave56 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 09-06-2009, 10:33 AM
  4. 96 XP Won't Chirp or Start
    By sea dog in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-23-2009, 05:51 AM
  5. Replies: 8
    Last Post: 04-22-2009, 10:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •