Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    Grand Cayman Tanny's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cayman Islands
    Posts
    276

    07 GP1300R D-plate

    Hello guys just reading through some treads and i see that the 05 and 06 are having problems beeping and engine sign comes up on the dash when the d-plate is installed. To solve this problem people said must install the a higher resistor i think its the 100 ohm? My question is have riva fixed this problem with the 07 models?

    Thanks for the info


  2. #2
    Grand Cayman Tanny's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cayman Islands
    Posts
    276
    Sorry guys 10ohm resistor

  3. #3
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    How about a 1K ohm resister

  4. #4
    Grand Cayman Tanny's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cayman Islands
    Posts
    276
    yup thats correct

  5. #5
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    tanny 10k ohm resistor works for the 05 to the 07...yes it does beep and keep on till you reset it,
    some skis dont in the year band but put it in place to stop it from ever happening...
    no riva still have not worked it out and they are still selling the old resistors for the later models without asking what year you putting it in...pm me if i can help...paul

  6. #6
    SpeedJunky's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Michigan
    Posts
    1,118
    +1
    35
    I have 2 2005 GPR's and they both needed the resistor otherwise it would beep. Resistor is a 10,000 ohm.

  7. #7
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    Quote Originally Posted by WFO View Post
    How about a 1K ohm resister
    03 and 04 are the 1 k ohm...no idea why they changed it

  8. #8
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    Shooter just put a 1K in his 06 EFI conversion and it works perfectly.

    Just a FYI.

  9. #9
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    yes but it works on its bottom range band,the 10 k ohm is smack in the middle and less chance of any other parts of the system detecting a fault..

  10. #10
    Grand Cayman Tanny's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cayman Islands
    Posts
    276
    Is this a must change when installing the d-plate or just when your sensor’s or acting werid it same to me it only be a few it happens to???

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 07 GP1300R D-Plate Questions
    By Beerme in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 06-08-2010, 08:09 AM
  2. 07 GP1300R w/D-plate
    By fcs1965 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 04-21-2009, 05:35 PM
  3. 07 Gp1300r Mods?
    By GP1300 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 07-02-2007, 12:53 PM
  4. Everyone input please 03' - '07 GP1300R's
    By GP1300R powerhouse in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 05-20-2007, 09:57 PM
  5. 07 Gp1300r
    By Tanny in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 20
    Last Post: 02-10-2007, 07:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •