Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    STX1200 performance issues

    Hoping someone more mechanically inclined than I am could offer some expertise...

    I have a 2006 Kawasaki STX 1200 with about 120 hours on it, just recently it has been having depowering issues (while running, the engine started choking out and losing power, almost to none, then would kick back in to full power). Now when I charge the battery the charger doesn't show its charging, and it doesn't hold a charge (the charger worked on another battery). The battery is only a few months old and has just a few hours on it, but the J
    etski dies when I disconnect the jumppack...

    I replaced spark plugs and fuel filters but it hasn't made any difference. Someone advised me to replace the battery again and that it could potentially be the alternator/stator, but it would be nice to have a few more opinions before throwing more money at it.

    Please let me know if you have any questions, thanks in advance for your response...Kawasaki Karma!

  2. #2
    Self Confessed Day Dreamer toomanytoys's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Sydney, Australia
    If you jump waves the battery could have been damaged. It sure sounds like the battery is stuffed.

    Cheers, Mal.

  3. #3

    Join Date
    Aug 2009
    Shuswap lake, Canada
    You'll need a voltage meter to diagnose battery/charging issues

  4. #4
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Milwaukee WI
    I would check the battery first. Sounds like its toast.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Possible Pump performance issue?
    By jakew4 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 10-26-2009, 09:25 PM
  2. Temporary Performance Issue
    By Craigo in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 09-09-2009, 01:55 AM
  3. Honda Performance Issues!
    By wojo14 in forum Honda Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-29-2009, 06:29 PM
  4. 800 performance issue
    By RHeller1 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 06-28-2009, 04:36 PM
  5. Pro 785 Performance Issue
    By racer114 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 4
    Last Post: 09-04-2007, 10:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts