Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ghostrider117's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Centreville, Maryland, United States
    Posts
    7

    1100 blaster cdi issue.....

    well i was getting everything together for wavedaze in va beach and go to start the ski and it started but was running bad , it would run for 30 sec then die , a buddy came by that works on skis , and he said it was a fuel issue , take carb covers off and he sprayed some carb cleaner in the carbs when it died again on the next start up of 30 sec.
    no better..

    i removed the cdi box cover and found the starter wire had rubbed the case and all the small red wires were fused together(melted) and a ground was burnt with them..
    the external vlt reg was HOT,like burn your finger HOT.
    I REPLACED the wires with new ones and put a new vlt reg on....

    tried starting it.....same thing again 30 sec

    changed the coil pack....same thing

    the spark goes from bright blue...to a fade of nothing...in that 30 seconds...plugs are wet

    it happens on all the plugs......

    hope someone has had these issues and can help a fellow skier out....i want to backie this thing!!!...it ripped on saturday...i just dont understand.....

    i have a 65u cdi ..will it work?


  2. #2
    ghostrider117's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Centreville, Maryland, United States
    Posts
    7
    i leave tonight.............bump

  3. #3
    ghostrider117's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Centreville, Maryland, United States
    Posts
    7

    fixed

    Quote Originally Posted by ghostrider117 View Post
    i leave tonight.............bump
    water was inside stator , covering bottom trigger.........fixed it and had a great time at wavedaze

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. NEED 96' 1100 Waveraider CDI
    By Speedn in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 11
    Last Post: 10-16-2010, 10:17 PM
  2. WTB wave blaster 1100 1996 cdi and coil
    By andy95'slx780 in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 5
    Last Post: 09-27-2010, 10:46 AM
  3. blaster starter issue
    By DANGER1049 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 2
    Last Post: 03-13-2008, 08:14 AM
  4. will 1100 riva cdi work in 1200, or should i sell it?
    By dav_dman in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 1
    Last Post: 07-08-2007, 04:07 PM
  5. Advent CDI issues
    By RichGPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 11-21-2005, 07:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •