Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Avi8tor's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Greenville, NC
    Posts
    826
    +1
    27

    Runs a few seconds then shuts off. See video

    Riding today with my buddy. We had gone about 35 miles and then stopped for a break. His ski then would start up, run for a second and shut off. I ended up towing him back 12 miles.

    The fuel pump looks to be free flowing well , injectors pulsing, installed new plugs and map sensor. Acts like running out of fuel but has a half a tank. I'm thinking possible fuel pump. Going to put an inline fuel gauge on it tomorrow. 08 electronics in a gprxp If you've seen these symptoms please fire off suggestion.

    Any suggestions ? See video for what its doing.


  2. #2
    iron head's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    ONT CANADA
    Posts
    616
    +1
    2
    bin there fuel pump

  3. #3
    Avi8tor's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Greenville, NC
    Posts
    826
    +1
    27
    Thanks..Fuel pump going south? Thats what i was figuring as well . Same fuel pump for 05 as 08? I can try mine in his ski tomorrow

  4. #4
    To much is never enough Badvgood's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    699
    +1
    31
    Did you vent the tank? Could be no air getting in the tank to replace the used up fuel. Just a thought....

  5. #5
    Eric Ocman's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cataula, Georgia, United States
    Posts
    4,700
    +1
    77
    Quote Originally Posted by iron head View Post
    bin there fuel pump
    +1 Drop a walbro in.

  6. #6
    Avi8tor's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Greenville, NC
    Posts
    826
    +1
    27
    Its got decent VOLUME, won't know the pressure until tomorrow. Leon the ski doesnt run long enough for venting to be an issue. I can pull fuel line off and it pumps a steady stream, just doesnt seem likes its 58 psi. Thats the part # for walbro? Drop in replacement?
    We are getting ready to CRANK up the volume on his skis performance.

  7. #7
    Eric Ocman's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cataula, Georgia, United States
    Posts
    4,700
    +1
    77

    Re: Runs a few seconds then shuts off. See video

    Quote Originally Posted by Avi8tor View Post
    Its got decent VOLUME, won't know the pressure until tomorrow. Leon the ski doesnt run long enough for venting to be an issue. I can pull fuel line off and it pumps a steady stream, just doesnt seem likes its 58 psi. Thats the part # for walbro? Drop in replacement?
    We are getting ready to CRANK up the volume on his skis performance.
    GSS342 pm slow91 if u can't find one close. Yes drop in and go.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 99 ultra 150 running max 4.2k, then takes off full throttle?
    By screamindemon in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 07-16-2011, 07:15 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 10-13-2010, 11:23 AM
  3. 02 GTXDI runs a few seconds and shuts off
    By kaveman in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 11
    Last Post: 08-05-2009, 07:51 PM
  4. 95 HX runs for 5 secs. then cuts off.
    By dustin88 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-06-2009, 11:30 AM
  5. Sputtering then shutting off
    By bigfleck3 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 08-08-2008, 12:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •