Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Ultra 150 drive shaft/cupling won't line up

    Hi Everyone. I have always had good advice from these forums and I am running into trouble with my '00 Ultra 150 again. I got the pump bearing fixed and now I am trying having trouble lining up my drive shaft and cushings back into place. I changed it to a solas prop and the cup does not want to line up even with the middle bearing completely out I can't get it to line up. Has anyone else run into this problem? Any help would be greatly appreciated. Thanks,


  2. #2
    steve45's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    5,008
    +1
    283
    It won't line up with the bearing out???? Will they go together on the bench?

  3. #3
    SplishSplash's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Belle River Ont Canada
    Posts
    1,180
    +1
    98
    Are you saying the impeller won't go onto the splines on the drive shaft? Or the coupling from the engine to drive shaft.
    If you were replacing just the pump bearing, I don't see why the coupling at engine would have an issue. You didn't move the engine did you?
    Centre bearing , are you referring to the carrier bearing inside the hull?

    If your just having issues getting the splines in the impeller, it can be tricky some times , just try and if no go, just move the impeller a bit and try again. Helps if you have the ride plate off and you can lie on your back looking up through the intake grate and see where you lined up, or get a mirror.

  4. #4

    fixed

    Quote Originally Posted by SplishSplash View Post
    Are you saying the impeller won't go onto the splines on the drive shaft? Or the coupling from the engine to drive shaft.
    If you were replacing just the pump bearing, I don't see why the coupling at engine would have an issue. You didn't move the engine did you?
    Centre bearing , are you referring to the carrier bearing inside the hull?

    If your just having issues getting the splines in the impeller, it can be tricky some times , just try and if no go, just move the impeller a bit and try again. Helps if you have the ride plate off and you can lie on your back looking up through the intake grate and see where you lined up, or get a mirror.
    Ok I got it to line up thanks

  5. #5
    SplishSplash's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Belle River Ont Canada
    Posts
    1,180
    +1
    98
    Good stuff!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ultra 150 Drive Shaft
    By saint_nz in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 11-15-2012, 06:30 PM
  2. Ultra 130 drive shaft
    By boochkn in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 02-08-2008, 03:27 PM
  3. Ultra 150 drive shaft holder
    By thesepaperwings in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 09-10-2007, 01:57 PM
  4. Need help please, Ultra 150 driving me nuts
    By turbocycle in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-14-2007, 06:11 PM
  5. Ultra 150 Drive Shaft Removal
    By twinstack1 in forum Kawasaki Tech Tips and Info
    Replies: 0
    Last Post: 06-21-2007, 10:30 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •