Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    bradsta's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Melbourne, Australia

    GP1300R bilge pump & dpalte??

    Hey guys, just bought a gp1300r 06mdl and found it has a rule500 bilge pump, looked in the manual and saw it comes as factory but my question is how do you turn it on?? Yeah i know that's like a dumb ass question!! When the ski is running the bilge is not working, fuses are good, plug is tight and i cant find a switch anywhere??? And what is that square metal filter/pickup looking thing at the back left of the motor in the bottom of the hull??

    Also just fitted r&d dplate and chip and freeflow, fired the ski up and exhaust temp light and buzzer came on straight away!. Checked the plugs/terminals and they seem tight so where do i look next??

    Had a few 4stroke seadoo's so not new to ski's, but new to yamaha and 2strokers!! Sold them to go back to basics and have fun and spend half the $$$$ when shit goes wrong!!! Like now maybe??
    Cheers Bradsta..
    Last edited by bradsta; 11-24-2012 at 08:27 PM.

  2. #2
    mudslanger's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Huntsville Al
    First check the voltage to the electric bilge pump by using a test light or voltage tester then try starting and stopping the engine.
    Try running the engine without the chip to see if the warning goes off.

  3. #3
    bradsta's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Melbourne, Australia
    Mudslanger thanks for the advice, took the cat chip out and started ski up and no warning or buzzer!! Will have to water test ski but it should be ok without the chip/sensor?? Why would they sell parts if the don't actually work together or are not needed? bought the dplate and was told had to use the chip also?
    Will try the volt meter, just have to go and get one!! Electrics and me = NO idea!!!

  4. #4
    1200 stx-r's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    awesome ski !!!!!! i miss mine
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	boat launch 1.jpg 
Views:	141 
Size:	247.5 KB 
ID:	287693  

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. RXP Bilge Pump install
    By Vern in forum 4-Tec Performance
    Replies: 14
    Last Post: 08-27-2014, 10:04 AM
  2. WTB - Parts GP1300R bilge pump
    By Mike's GPR in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 2
    Last Post: 01-06-2012, 11:33 PM
  3. GP1300R Bilge pump questions
    By Mike's GPR in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 10-17-2008, 05:57 PM
  4. Installing a bilge pump in my RXT
    By ToeSurf in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-03-2005, 01:00 PM
  5. For those of you looking to put a bilge pump in your Ski....
    By Jeff C in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-22-2005, 12:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts