Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    seadoo 2003 gtx dess post problem

    hi guys i have the dreaded dess post problem when i take the key off it keeps beeping!!! but i have changed the post twice now?? the first time i changed it was 6 months ago for a used post! now its gone again so i have replaced it with another used post and guess what?? its made no diffrence it still bleeps could it be a bad dess post or could there be another problem i need to look for? many thanks guys


  2. #2
    A smart admits!A wicked excuses!An idiot insists! mitsakosgt's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    GREECE ATHENS , NAXOS
    Posts
    2,693
    +1
    40
    Sounds like a bad dess post!You have to try with a new one and if it doesnt get fixed check your mpem!

  3. #3
    thanks mate whats the chances of the mpem being fooked?? thanks for your help

  4. #4

  5. #5
    A smart admits!A wicked excuses!An idiot insists! mitsakosgt's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    GREECE ATHENS , NAXOS
    Posts
    2,693
    +1
    40
    Quote Originally Posted by darren 4tec View Post
    thanks mate whats the chances of the mpem being fooked?? thanks for your help
    I have seen it in the past.I was working on a ski that had electrical problems,I changed the whole electrics before I found that the mpem was "out of order"......Customer bolt the battery wrong(+wire to -)and fried the mpem!!!!

  6. #6
    jesus this is the second dess post its had!! but both were 2nd hand!! could 2 go bad that quick? many thanks also is there a way to see if the mpem is shot? cheers again

  7. #7
    A smart admits!A wicked excuses!An idiot insists! mitsakosgt's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    GREECE ATHENS , NAXOS
    Posts
    2,693
    +1
    40
    Quote Originally Posted by darren 4tec View Post
    jesus this is the second dess post its had!! but both were 2nd hand!! could 2 go bad that quick? many thanks also is there a way to see if the mpem is shot? cheers again
    You have to take a NEW one!!!They might be bad when you got them!!!
    As for the MPEM the easyiest way is to plug it to an other ski!
    IMO check the dess post with a new one first!!

  8. #8
    Quote Originally Posted by darren 4tec View Post
    jesus this is the second dess post its had!! but both were 2nd hand!! could 2 go bad that quick? many thanks also is there a way to see if the mpem is shot? cheers again
    You need to test the DESS post, which is super easy to do. Do you have a digital multimeter? Or simply disconnect the connector under the steering column, the beeping should stop if the post is bad.

  9. #9
    thanks guys i will try that

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dess post problem
    By HallPass in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 06-14-2012, 02:28 AM
  2. WTB - Parts Seadoo rxp 2007 dess post
    By HallPass in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 1
    Last Post: 06-05-2012, 12:49 PM
  3. DESS Post problem Or .... ??
    By David_HX_RXP in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2011, 06:26 PM
  4. 2003 GTX SC motor problems after rebuild...
    By wreckingball in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 09-27-2010, 08:38 AM
  5. 2003 GTX SC starting problems
    By kirkky in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 04-22-2008, 08:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •