Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Matrix 4-Tec spannerspencer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    south west England
    Posts
    1,143
    +1
    38

    P0326 after rebuild. knock sensor?

    ok so im getting P0326 after a rebuild. can anybody show me a direction to look or things to check. ive heard about a pig tail, where would this be?

    cheers


  2. #2
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Do you have the correct connector plugged into the knock the head temp is the same style plug.

  3. #3
    Matrix 4-Tec spannerspencer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    south west England
    Posts
    1,143
    +1
    38
    to keep things simple, can you please tell me what colour wires are for the knock sensor? is it tan/orange and tan/black? as this one goes to head temp sensor...

    the plug into the knock sensor (long cable under inlet manifold) is yellow/green white/blue i think....

    ski ran fine, just kept getting code at hard throttle

    (2005 rxp ski)

  4. #4
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Tan/gray and Black/Tan is temp. Knock is Tan/blue and Tan/black. If its coding after a run you may be knocking.

  5. #5
    Matrix 4-Tec spannerspencer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    south west England
    Posts
    1,143
    +1
    38
    when you say knock du mean detonate? is so would this be a mechanical fault?

    is seems to come up as check engine towards high rev range.

    it had fresh fuel in it (95 oct)

    the engine seemed to run real smooth

    could it not be a duf sensor? if i check the wires should i get 5 Mohms? (havent checked yet)

  6. #6
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    It could be a bad sensor or mounting.

  7. #7
    Matrix 4-Tec spannerspencer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    south west England
    Posts
    1,143
    +1
    38
    can you tell me what the resistance the knock sensor should read.

    is it 5 Mohms? or 1710 - 1890 ohms???

  8. #8
    To much is never enough Badvgood's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    699
    +1
    31
    Was it not only on the 03 and 04 engines than needed a pig tail if the software was updated?

    Have you not just had your engine to bits??

    Could be a duff sensor, got disturbed when removing from the block or over tightened when putting it back, poor connection where it joins the loom. Check the resistance, if you need a doner one to try on the ski I may be able to help as my ski is in a thousand bits right now. Only a loan one tho, I would need it back.

  9. #9
    Matrix 4-Tec spannerspencer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    south west England
    Posts
    1,143
    +1
    38
    just to clarify... ive just rev'd the engine up in the garage quickly, rev'd it up to 6k and no code thrown.

    .....

    just seems to happen when i give it beans in the water

  10. #10
    Matrix 4-Tec spannerspencer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    south west England
    Posts
    1,143
    +1
    38
    Quote Originally Posted by Badvgood View Post
    Was it not only on the 03 and 04 engines than needed a pig tail if the software was updated?

    Have you not just had your engine to bits??

    Could be a duff sensor, got disturbed when removing from the block or over tightened when putting it back, poor connection where it joins the loom. Check the resistance, if you need a doner one to try on the ski I may be able to help as my ski is in a thousand bits right now. Only a loan one tho, I would need it back.

    ill bear it in mind... du know what resistance should be? i did not touch or remove the sensor during the rebuild... but i bought the ski as a non runner due to exhaust valve drop

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. code after installing the knock sensor pigtail
    By kbolaloco1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-15-2013, 03:02 PM
  2. 06 RXP Knock Sensor Problem P0326
    By Antiguan FZR in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2012, 12:40 PM
  3. problems with knock sensor after taking engine out? ['04 RXP]
    By ubernoob in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2012, 07:58 PM
  4. Replies: 16
    Last Post: 04-20-2012, 05:18 PM
  5. How To: Install RR ECU after the knock sensor update 04 RXP
    By Green Hulk in forum Sea Doo How To & FAQs
    Replies: 15
    Last Post: 06-14-2008, 12:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •