Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Southern Indiana
    Posts
    52

    96 XP VTS question.

    I have searched the fourms before I posted a new thread, and didnt find what I was looking for. My ski still makes the clicking noise after I checked the 7.5 amp fuse in the rear black electrical box. I also removed the vts motor and hooked to a battery. She turns fine. Does this mean that the vts module is junk?


  2. #2

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,829
    +1
    119
    yes.

  3. #3
    Joe Stang's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Durham, CT
    Posts
    1,928
    +1
    61
    is it clicking if you try to move it both ways? I had clicking in one ski here and it ended up being the wiring to the fuse. Replaced it and worked like a champ. Theres like 15 different ways the VTS cannot work. Dont always assume its the module.

  4. #4

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Southern Indiana
    Posts
    52
    Quote Originally Posted by Joe Stang View Post
    is it clicking if you try to move it both ways? I had clicking in one ski here and it ended up being the wiring to the fuse. Replaced it and worked like a champ. Theres like 15 different ways the VTS cannot work. Dont always assume its the module.
    Thanks guys. I will take a look at the wires and let you know what I find.

  5. #5
    Quote Originally Posted by Joe Stang View Post
    is it clicking if you try to move it both ways? I had clicking in one ski here and it ended up being the wiring to the fuse. Replaced it and worked like a champ. Theres like 15 different ways the VTS cannot work. Dont always assume its the module.
    Bingo!
    Same problem last year. just clicked on me.
    Ordered "thetrimfix" and installed it. STILL CLICKED!
    So i opened the black box with all the fuses and cleaned ALL connections in it. Worked fine after that.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I have rave valve/96 xp 800 questions Who can answer them?
    By SteveHuffman in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 05-09-2011, 05:39 PM
  2. Tachometer for 96 XP - MPEM question
    By revhardSPX in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 2
    Last Post: 08-08-2010, 07:22 PM
  3. 96 xp starter question
    By kahlescbc in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-06-2010, 12:04 AM
  4. WANTED 96 xp vts motor and gear box
    By jeffz0rz in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 2
    Last Post: 03-29-2009, 12:12 PM
  5. Diagnosis please; '96 XP VTS
    By Desert Rat in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 15
    Last Post: 08-30-2008, 02:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •