Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    LaveyT's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cincinnati
    Posts
    672
    +1
    10

    Question Oil sending unit loose

    The guy I bought my Virage from told me this was loose. He put some RTV around it but it did not hold.
    Suggestions?
    Thanks
    The second photo is a pic of it pulled out.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	2013-01-27_10-48-08_654.jpg 
Views:	92 
Size:	41.6 KB 
ID:	291302   Click image for larger version. 

Name:	2013-01-27_10-49-52_453.jpg 
Views:	75 
Size:	43.2 KB 
ID:	291303  


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Put a hose clamp around the plastic neck of the tank.

  3. #3
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,584
    +1
    1,272
    There are a couple of threads covering this.

    Solutions include using a narrow band gear clamp on the tank neck, wrapping the oil sender 'plug' with some thin rubber tape to make it fatter, and perhaps a couple of other methods I don't recall at the moment.

  4. #4
    LaveyT's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cincinnati
    Posts
    672
    +1
    10
    Thanks guys,
    The Hose clamp sounds simple,

  5. #5
    ThrottleOut's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Corning, NY
    Posts
    727
    +1
    29
    I had the same issue on my Hurricane and I used a hose clamp. I did it at the beginning of last season and it's been fine since. It's a quick and easy fix and if for some reason you need to remove it just unscrew and you're done.

  6. #6
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    If you need a narrow band hose clamp let me know. I bought a bag of 10 from McMaster and I only needed 4 of them.

  7. #7
    LaveyT's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cincinnati
    Posts
    672
    +1
    10
    That cool of you Bryan, I will P.m. you my address

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Found repair for oil sending unit sltx
    By mrjetskey in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 0
    Last Post: 10-22-2008, 10:12 AM
  2. pair of 96 sltx leaking oil around oil sending unit
    By mrjetskey in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 09-28-2008, 05:04 PM
  3. Oil Sending Unit Broken or No
    By newtball in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-16-2008, 07:23 AM
  4. Oil Sending Unit Question
    By newtball in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-16-2008, 07:22 AM
  5. 1997 SLT780 Oil sending unit
    By redhead780 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-08-2008, 08:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •