Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    skigolfnut's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    League City TX
    Posts
    1,979
    +1
    33

    High idle RPM after hard buoy riding?

    Sometimes when I practice some buoys for a hard 30 minutes, the idle stays up at about 2200 rpm when I stop,
    I have to shut the ski off, and then after the restart it is fine, like normal,

    I can ride easy and slow and no problems with the idle, only after riding hard, it acts up 1 out of every 5 times,
    any ideas?


  2. #2
    boost junkie skidoochris's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Davison, Mi
    Posts
    4,494
    +1
    476
    a vaccume leak is a good start
    then check the idle circuit

  3. +1 by:


  4. #3
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Vacumn leak at the manifold will do that.
    Pull your manifold and inspect.

  5. #4
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    Also check to make sure your TB blade it closing all the way. Salt corrosion can make it stick too.


  6. #5
    skigolfnut's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    League City TX
    Posts
    1,979
    +1
    33
    thanks, I will check tomorrow

  7. #6
    Duke's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Florida
    Posts
    10,004
    +1
    406
    What RRFPR are you using?

  8. #7

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Tahiti
    Posts
    93
    I have the same issue too. Idle raises around 2300 RPM when engine starts. I have reset the TB with candoo pro but still not working. I use riva rrfpr

  9. #8
    skigolfnut's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    League City TX
    Posts
    1,979
    +1
    33
    I am using a cheap rrfpr, I did notice the O ring that seals the adjustment nut on the rrfpr was split in two and sticking out,
    I will inspect for other vacume leaks,

  10. #9
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    The O-ring is not required and can be tossed.
    Quote Originally Posted by skigolfnut View Post
    I am using a cheap rrfpr, I did notice the O ring that seals the adjustment nut on the rrfpr was split in two and sticking out,
    I will inspect for other vacume leaks,

  11. #10
    skigolfnut's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    League City TX
    Posts
    1,979
    +1
    33
    thanks beerdart,
    darn, I thought that was it, now back to the drawing board,

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. High high idle 4100 rpm!!!
    By mudbug660 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-03-2010, 12:02 AM
  2. High Idle After it runs a while
    By retro in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 08-14-2009, 06:37 PM
  3. RXP, High Idle, Low RPMS? --Help me out!
    By RX-Pike in forum 4-Tec Performance
    Replies: 33
    Last Post: 07-25-2009, 10:42 PM
  4. High Idle After Flipping Ski and Taking on Some Salt Water
    By ercBOOSTED in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 82
    Last Post: 07-12-2009, 09:20 PM
  5. High Idle 2200-2400 RPM help...
    By jayzauto64 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-23-2008, 01:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •