Page 1 of 15 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 142
  1. #1
    Boost-A-Holic's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dallas, Texas, United States
    Posts
    1,173
    +1
    94

    RXP trouble on the water

    I just summarized the boat yesterday and decided to take it for a spin with all the new parts. I cranked it while it was on the trailer for a few seconds and it all seemed to run just fine. New exhasut sounds great and nice response on the throttle. Unloaded the ski and lightly cruised around a bit in the bay to make sure i wasnt taking any water on and that everything was A OK. No lights came on, boat was warmed up, and everything seemed to be fine so i decided to to give it WOT. As soon as i nailed it it started to pick up the revs a bit but i felt very minimal thrust. On top of that it wouldnt go past 6000 RPM. It would just sit at 6k flat on its face going absolutely no where and as soon as i let out of the throttle i would hear a slight chirp. Almost BOV sounding but im not running one. My first thoughts are maybe its cavitating because of the SRX impeller im running (i was told that it might be an issue). If it was cavitation than isnt it supposed to bounce off the limiter and not sit at 6k?

    any insight from you guys is much appreciated

    Mods are as follows

    09 RXP

    -Fizzle 4 inch intake
    -Fizzle catch can
    -Fizzle high efficiency IC
    -Bosch #42 Injectors
    -Water strainer kit
    -Riva top loader intake grate
    -Thru hull exhaust
    -OPAS removal + block offs
    -Riva 2 degree pump wedge
    -Riva VTS Extension Rod
    -Solas SRZ 15/20R
    -Riva Gen 2 SC impeller


  2. #2
    Autism Speaks. Its Time To Listen gOt BoOsT's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Cali
    Posts
    1,413
    +1
    51
    There was another recent thread similar to this issue...vacuum leak was the consensus

  3. #3
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    SC is slipping.

  4. #4
    Boost-A-Holic's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dallas, Texas, United States
    Posts
    1,173
    +1
    94
    I inspected the engine bay a bit while it was runnin and for the most part from what i could tell the vacuum lines looked alright and i couldnt really hear any air escaping either (then again my exhaust is kinda loud). Ill make sure and check real closely.

    Quote Originally Posted by troyheb View Post
    SC is slipping.
    does that mean i need to adjust the slip on it or is something going out on me?

  5. #5
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    If you cannot get past 6000 rpm, then most likely your charger is slipping. Boost kicks in at 6000 rpm.
    Who settup the SC? How many hrs on the SC?

  6. #6
    AtoMIC_OraNGE greenbullet's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Barrie / BuckHORN Ontario
    Posts
    2,509
    +1
    234
    check the scer slip or a boost leak in the mani.. if you had a external IC id say go over your clamps and check for a boost leak but its sure sounds like that charger ... was it new?

  7. #7
    Boost-A-Holic's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dallas, Texas, United States
    Posts
    1,173
    +1
    94
    The SC was set up by a friend at RMS (richardson motor sports). The gen 2 impeller was installed last summer and it was fine the rest of the season. I winterized it in october and it sat for a while then last month i threw it in the shop to throw the stage 2 on it, winterized it this week, and bam now it has this problem. I bought the boat used with 27 Hours and now its sittin at 47 Hours.

    thanks again for all the feedback you guys

  8. #8
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267
    So it sounds like you have about 10hrs or so on the new charger. I know alot of people recomend pulling a charger a few hrs after it was setup and adjusting the slip, kinda like a breakin. The clutches usually hold well after the adjustment. I have never winterized any of my skis, so maybe from the ski sitting could have something to do with it also.

  9. #9
    Boost-A-Holic's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dallas, Texas, United States
    Posts
    1,173
    +1
    94
    i hope its nothin too serious. I should know something by tomorrow ....ill keep yall posted

  10. #10
    JFizzleJR's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    FL
    Posts
    8,628
    +1
    808
    Quote Originally Posted by troyheb View Post
    So it sounds like you have about 10hrs or so on the new charger. I know alot of people recomend pulling a charger a few hrs after it was setup and adjusting the slip, kinda like a breakin. The clutches usually hold well after the adjustment. I have never winterized any of my skis, so maybe from the ski sitting could have something to do with it also.
    6000 RPM max would be more of a blown clutch situation rather than the tension being off a couple FT LBS.

    An intercooler pipe coming un-done would knock it down to 6000 RPM. However, in my experience, it's VERY loud when you have a boost leak that big (100% boost loss)!

  11. +1 by:


Page 1 of 15 1 2 3 11 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trouble on the Water bogged down
    By thiagoavila in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 04-27-2010, 09:08 PM
  2. Finally got the RXP on the water
    By DooVa in forum 4-Tec Performance
    Replies: 30
    Last Post: 04-16-2007, 08:25 PM
  3. Cluth slips out on the water
    By Kinchyle in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 04-25-2006, 07:02 PM
  4. LOST my RXP manual on the computer can someone help?
    By Water4fire in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 01-21-2006, 10:44 PM
  5. I ran into a couple forum friends on the water today!
    By Green Hulk in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 09-19-2005, 03:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •