Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Raul Fosca's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Lima, Peru.
    Posts
    50
    +1
    4

    Installing Riva ECU 2011 RXPX

    Hi, I just purchased a used Riva ECU for my 2011 RXPX. The ECU looks new but I think it has been previously used in another bike. Do I need to get an activation code from Riva or just mary the ECU to the cluster in my bike with a BUDS? Any input is highly appreciated. I´m wanting to test all new mods on saturday. Regards.


  2. #2
    monaroman76's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Whyalla, South Australia
    Posts
    1,979
    +1
    28
    You will need to hook it up to buds to reset the TPS and have the keys programmed to the ecu (unless it came with keys).

  3. #3
    imp0ster's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Palm Harbor, FL
    Posts
    5,037
    +1
    672
    I bought a used RIVA from CL and it worked. Brought me to 73mph on stock IC. HOWEVER, they could not get my cluster working and it would randomly die. Be careful on ECUs. I would only buy second if you have recourse of it is a very reputable person off this forum.

  4. #4
    Raul, did you purchase the data logging dash?

  5. #5
    Nothin' better than Doo'in it! BigDaddyRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    9,202
    +1
    673
    Quote Originally Posted by whittlebeast View Post
    Raul, did you purchase the data logging dash?
    Different ecu then the one your thinking of.

  6. #6
    I was thinking this setup http://www.rivaecu.com/AP_overviewSDdash.shtml

    Is there a different Riva ECU?

  7. #7
    Raul Fosca's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Lima, Peru.
    Posts
    50
    +1
    4
    Hi, thanks for the inputs. Went to the mechanic, pluged it in and it did actually work, but only with the key that came with that ecu. My other two keys dont work. Will plug Buds next week and reset my keys. For the mean time it sounds really nice. Will test tomorrow. Did buy Ecu from forum member. everything ok there. Almost all other mods bought in forum via a friend (who helps me send the stuff to Peru). Very happy so far. Will see how she handles, since I put Wedge without vts extension (looking for more trust up to get better and smoother response at high speeds and nose lifting for jumping waves. Also running stock prop (with stock Ecu reached 8180).

    I am not sure that logger works with this computer. This is the old model skis (siemens ecu).

  8. #8
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Yes Riva sold stock BRP factory ECU's for Siemenes for years. Andy you need to realize that 90% of all members have the Siemenes ECU and not the Bosch iBr that you have.
    Quote Originally Posted by whittlebeast View Post
    I was thinking this setup http://www.rivaecu.com/AP_overviewSDdash.shtml

    Is there a different Riva ECU?

  9. #9
    What year did they change to the latest stuff?

    Andy

  10. #10
    ecpChris's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    ocean county nj
    Posts
    2,912
    +1
    427
    Quote Originally Posted by whittlebeast View Post
    What year did they change to the latest stuff?

    Andy
    2009 up RXt and GTX iS models only (suspension models)
    2010 up RXTX, RXT, GTX, Wake Pro
    2011 up Wake, GTI all models
    2012 up RXPX, GTR
    off the top of my head

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FS 07-2011 riva ecu rxp, rxpx, rxt, rxtx
    By carlosdelgado in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 22
    Last Post: 10-19-2013, 06:44 PM
  2. FS - Parts 07-2011 riva ecu rxp, rxpx, rxt, rxtx
    By jp1300r in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 19
    Last Post: 09-26-2013, 02:19 PM
  3. need BUDS help with used riva ecu install
    By BoostedH23a1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 07-22-2009, 06:53 AM
  4. How need install RIVA SD PRO ECU???
    By repsol in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-17-2008, 11:26 AM
  5. RIVA ECU Install on 2nd Ski, how-to?
    By JFizzleJR in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 11-30-2007, 09:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •