Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    273

    02 Seadoo GTX 4 Tec P0344 code

    took my seadoo out of storage today and got a check engine code
    p0344
    I looked up code
    cam phase sensor signal missing
    Starts right up and seems to run just fine.....
    about 120 hrs, engine never taken apart
    any suggestions would be great
    thanks


  2. #2

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    273
    Anybody have any ideas.....
    or is this something I have to bring to the dealer
    thanks

  3. #3
    Kaybat's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Fl
    Posts
    1,735
    +1
    28
    that happened to my ride,the motor had to be pulled(at least that what the dealer said...fixed under warrantee)

  4. #4

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    273
    that would suck!! I just brought it to dealer
    I don't want to stick any money in it, was going to sell it
    If it cost to much, I will just sell it as is

  5. #5

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    273
    not looking good..... might be parting it out soon!!!
    dealer has been trouble shooting the last couple days
    swapped out ecu's , tested wires , swapped several parts
    all my electrical work properly.....
    code is still there.....

  6. #6

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    273
    Ski has been at seadoo dealer since February !
    brought it in running with code,
    just picked it up, now it has no spark
    performance east in Goldsboro nc said they couldn't fix it
    charged me $900 and many things are taken off on it!
    now I have no clue what to do next.....
    they swapped ECM, mepm, sensors
    any clue from anybody?
    i hate to part it out

  7. #7
    If ECU and cam sensor were swapped, then the most likely problem is in the connectors or harness. You said they checked "the wiring", but there are two aspects that need to be checked. One is the integrity of the wires themselves, the other is the integrity of the connector pins as they make contact to the respective components. I suspect that they checked for continuity, but didn't properly check if the connector pins were making good contact with the pins.

    You can also have situations where the wire is broken, and there is continuity at the angle you are testing with the meter, but once you reinstall on the component, the broken spot opens up. If you have situations like yours, you need to move the wire around in all angles to catch the intermittent break.

  8. #8

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    273
    Thanks, I was thinking about buying a used harness off ebay to test it out.
    do you know if other years also work or just an 02?
    thanks
    mike

  9. #9
    Sounds like the engine harness has a wire issue. Check the connectors are clean with no corrosion. The manual has good trouble shooting for the cam and crankshaft sensor.
    For cps ,check for 190ohms to 290 ohms between A-5 AND A-19 ECU Connector
    For caps sensor, check for 12 v on sensor connector on pin 3
    Check for continuity or circuits A-20, A-34 AND TERMINAL 4 ON engine connector

  10. #10
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,929
    +1
    1,407
    Also make sure the connectors are on the correct sensors.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2004 SeaDoo GTX 4-TEC Voltage Regulator Rectifier
    By SeadooGTX in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-09-2016, 09:23 PM
  2. WTB 02+ Seadoo GTX or other 4-Stroke
    By angelico in forum Sea Doo 4Tec Skis
    Replies: 1
    Last Post: 06-11-2010, 12:08 PM
  3. Seadoo GTX 4 Tec 2002
    By landew in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 06-02-2009, 09:30 AM
  4. 04 Seadoo GTX 4-TEC limited.. good deal ?
    By Oldskool1965 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 02-15-2009, 03:36 PM
  5. R&D 2.5 Deg Pump Wedge for 02-05 GTX 4-TEC
    By meansvt00 in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 5
    Last Post: 05-29-2008, 06:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •