Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    quiddo15's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sydney Australia
    Posts
    752
    +1
    109

    Need help please with my Rrfpr

    So I noticed today after going for a spin on my Rxpx that the colour of the clear tubing closes to Rrfpr gauge is a brown colour, can someone please tell me what the cause of that would be? I will add a pic just incase there's any confusion to what it is I mean.
    Thanks
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	220 
Size:	79.2 KB 
ID:	293437  


  2. #2
    warsawspeedfreak's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Tinley Park, IL
    Posts
    369
    +1
    19
    Just a guess but intercooler leaking a little water mixed with oil from charger seal boosted into Your clear tube

  3. #3
    monaroman76's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Whyalla, South Australia
    Posts
    1,979
    +1
    28
    Quote Originally Posted by warsawspeedfreak View Post
    Just a guess but intercooler leaking a little water mixed with oil from charger seal boosted into Your clear tube
    This sounds plausible. I know how to fix it - replace the clear tube with a blue silicon one

  4. #4
    Sayers's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Melbourne AUS
    Posts
    2,300
    +1
    134
    Quote Originally Posted by warsawspeedfreak View Post
    Just a guess but intercooler leaking a little water mixed with oil from charger seal boosted into Your clear tube
    The end that connects to the intake mani still looks clean so might not be the case?

    Most likely condensation build up in the reg? I would split the reg and check the spring for corrosion?

  5. +1 by:


  6. #5
    Banned User
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Crest Hill, IL
    Posts
    9,512
    +1
    215
    Quote Originally Posted by quiddo15 View Post
    So I noticed today after going for a spin on my Rxpx that the colour of the clear tubing closes to Rrfpr gauge is a brown colour, can someone please tell me what the cause of that would be? I will add a pic just incase there's any confusion to what it is I mean.
    Thanks
    Does it look like there is goo or some debris in the colored area? Or did the plastic just change color?

  7. #6
    quiddo15's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sydney Australia
    Posts
    752
    +1
    109
    There's definitely goo a bud debris in there. I didn't notice any change in performance either it was going strong all day. I'm running a les cooke C kit.

  8. #7
    Banned User
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Crest Hill, IL
    Posts
    9,512
    +1
    215
    Take it off, see if the mixture is oily or gasy smell.....Clean it out, put it back on.....See if it comes back......My guess is that under vacuum, its pulling any oil/grease from the spring that is used in the diaphragm assembly....

  9. +1 by:


  10. #8
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    Looks like rust. Its always best to point the reference line down to help drainage.

  11. #9
    quiddo15's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sydney Australia
    Posts
    752
    +1
    109
    Ok I will give that a crack. What's the actual process with pulling the Rrfpr apart? I know how to take the tube out of the manifold but I have never tampered with the actual rrfpr. In regards to the tube itself are u saying to have it facing down for better drainage? Thanks for your help

  12. #10
    quiddo15's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sydney Australia
    Posts
    752
    +1
    109
    So I just pulled the tube off the Rrfpr and it looks like rust. What's the best way to clean it?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I need help urgently with my rxpx 2009!
    By quiddo15 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 19
    Last Post: 02-02-2013, 08:01 PM
  2. **HOT CHICK NEEDS HELP ** Please vote for my friend...
    By Region8Ultra250X in forum Open Discussion
    Replies: 38
    Last Post: 09-26-2009, 01:01 PM
  3. Please help me with my 06 RXP
    By jpesh in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 07-15-2009, 07:06 PM
  4. Please help me with my rxp!
    By jpesh in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 05-24-2009, 09:29 PM
  5. Sombody PLEASE help me with my @#$%@# pump!
    By NeVerMind in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 12-02-2005, 03:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •