Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    273

    02 polaris virage 1 800DI .... why do I do this to myself!!!!!

    I had nothing but trouble with polaris skis!!
    so, somehow today I bought another one
    very clean, low hours 02 virage i 800
    it had no spark, bought cheap
    155 psi compression
    thought heck I have a good emm
    and most parts including another engine
    I will get it running cheaply
    swapped out injectors and emm
    20 psi fuel pressure
    have spark now but no start...
    exactly same problem as my 1200 in shop now with a broken flywheel!!
    I never pulled cover yet.... but what are the chances flywheel is messed up on this one also???
    Mike


  2. #2
    Banned User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    16,708
    +1
    1,324
    Check your voltage at the injectors. If you have sparkand compression, then I would assume you aren't getting fuel.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    273
    exactly..... no fuel, same problem as my 1200
    i would have checked it, but couldn't find my volt meter
    and i was frustrated!!!

  4. #4

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    273
    I am going to go outside and trouble shoot this today.....
    I am pretty sure my emm is good, ski it came off was running
    and if I have low voltage at fuel injector
    its gotta be the flywheel / stator correct?

  5. #5
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,570
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by quadracer22 View Post
    I am going to go outside and trouble shoot this today.....
    I am pretty sure my emm is good, ski it came off was running
    and if I have low voltage at fuel injector
    its gotta be the flywheel / stator correct?
    Could well be. Just don't dismiss other possibilities like a wiring or connector problem, a bad LR module, etc.

  6. #6
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    6,514
    +1
    1,258
    nah..emm sounds like it is toast..the dc-dc converter could also be screwed if you aren't getting 26v+ at injectors while cranking. try cranking with one injector disconnected.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 02 Polaris Virage 700 carb adjustment
    By sirdave4 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-30-2009, 06:11 PM
  2. 02 Polaris Virage I stops intermittently.
    By jitan2004 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 37
    Last Post: 11-07-2008, 01:58 PM
  3. 02 Polaris Virage
    By gusie1 in forum Polaris Skis
    Replies: 6
    Last Post: 09-09-2008, 07:59 PM
  4. 02 Polaris Virage cranks but won't start
    By ktts65 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 12
    Last Post: 08-01-2008, 09:49 AM
  5. 02 Polaris Virage TXI Burnt piston after 12 hrs?
    By svtfan in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 5
    Last Post: 07-15-2007, 07:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •