Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    ultra300x 702's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Las Vegas NV
    Posts
    266
    +1
    6

    300x - What failed on my engine? Neep help

    Took the ski out today and it ran awesome. Went to put in on the trailer to flush the lake water out and the OIL P light came on beeping. I looked under the seat and found most my oil inside the hull. What do you guys think failed to cause this ? My oil filter seems to be snug and i havent found anything else loose?




  2. #2
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    does the engine run? check the rocker cover bolts and gasket.

  3. #3
    ultra300x 702's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Las Vegas NV
    Posts
    266
    +1
    6
    Quote Originally Posted by nicjak View Post
    does the engine run? check the rocker cover bolts and gasket.

    It runs . I have no idea where the rocker cover bolts are will have to look in my service manual

  4. #4
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    valve cover top of engine!!! wasnt this ski popping the dipstick early on? im guessing you have holed a piston remove your spark plugs to confirm

  5. #5
    ultra300x 702's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Las Vegas NV
    Posts
    266
    +1
    6
    Yea it was popping out before around 32hrs. Im now at 40hrs and havent seen the dipstick pop out in a while i will check the valve cover and gasket but it appears to be ok from visual inspection. Any other ideas on what it could be? I hope i dont have a melted piston at 40hrs. i will also pull the plugs and compression test

  6. #6
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,163
    +1
    602
    NONE OEM ECU TUNE = Bang
    that would be my educated opinion sadly

    Waz

  7. #7
    Is your Ski 100% stock? JB
    (no Speed Control Override Module)

  8. #8
    Olomana's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Tahiti, French Polynesia
    Posts
    1,414
    +1
    76
    Quote Originally Posted by john belton View Post
    Is your Ski 100% stock? JB
    (no Speed Control Override Module)
    In his signature " Dynotronics ECU "

    Do a compression test first... if all good.
    Clean the hull, fill oil and run it on trailer to check where it is leaking from.

  9. #9
    Vman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    NJ
    Posts
    4,363
    +1
    339
    Quote Originally Posted by ultra300x 702 View Post
    Quote Originally Posted by nicjak View Post
    does the engine run? check the rocker cover bolts and gasket.

    It runs . I have no idea where the rocker cover bolts are will have to look in my service manual
    Don't fall for this trick, man! There are no rockers on this engine, therefore there can be no rocker cover or rocker cover bolts!

    nicjak will have you chasing your tail all day looking for them! Don't bite!

  10. #10
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,163
    +1
    602
    pull spark plug leads and see if they are wet with oil !!!!!!!

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Check engine on my 04 rxp. Help plz
    By Fuzzy8 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 05-31-2016, 02:56 PM
  2. What cause the crank to fail on my gp1200r
    By 992door in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 09-12-2010, 03:30 PM
  3. Im about ready to give up On my RXP Please Help!!!
    By PWC Newbie in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 08-17-2009, 07:43 AM
  4. Thoughts on my vibration? Any help appreciated.
    By Waveblaster785 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 3
    Last Post: 07-06-2009, 05:24 PM
  5. f1 light on my f12x please help
    By turbina salad in forum Honda Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-01-2009, 08:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •